Adam Ondra: druhé 9b v priebehu troch dní

Fenomenálny český lezec Adam Ondra pridal minulý týždeň do svojej zbierky už štrnáste a následne aj päťnáste 9b. Legendárna oblasť Arco, ležiaca neďaleko známeho talianskeho jazera Garda, má tak svoje prvé 9b. Samotnú líniu navŕtali Diego a Mauro Mabboni.

Adam novú cestu nazval Queen Line a krátko po svojom výkone napísal na svoj Insta:“Pokiaľ ide o obtiažnosť, som si istý, že je to skôr v hornej polovici stupňa 9b. Malé chyty, dlhé kroky, ťažké kozie nohy. Presne môj štýl.” 

Adamovi sa málilo a tak tento perfektný deň zakončil ešte zopakovaním výstupu Ultimatum 9a+ v oblasti Massona.

To však nebolo všetko. Adam Ondra sa presunul do oblasti Andone aby zopakoval výstup Lapsus 9b, Stefana Ghisolfiho a pokračoval zopakovaním Matteo Gambaro Perfect Man 2,0, 9a, v Castelbianco. Suma sumárum – dve 9b, jedna 9a+ a jedna 9a za tri dni, z ktorých jeden môžeme považovať za deň odpočinku.

292108
© Jan Nowak

Najlepší športový lezec všetkých čias nebol nikdy lepší ako je práve teraz. K svojim super výkonom pridal ešte ďalšie dva prvovýstupy v talianskej oblasti Camaiore. Najskôr sa mu podaril výstup La Terza Eta 9a aby všetko ešte vyšperkoval prvovýstupom cesty Naturalmente 9a+. Adam k svojmu výkonu poznamenal: “úchvatná mírně převislá linka po malých hnidách a spoďácích, na malou převislost neskutečně fyzicky naročná.”. 

Čo sa týka ďalších plánov, Adam sa chce vrátiť do Flatangeru, aby bojoval s jeho mohutným 9c projektom.