FESTIVAL: Slnko na skalách

Vážení priatelia. Dovoľujeme si vám predstaviť nový outdoorový filmový festival pod holým nebom – Slnko na skalách – ktorý sa uskutoční 9. – 11.10.2015 v kempingu “Slnečné skaly” v Rajeckých Tepliciach. Táto myšlienka nás napadla už pred pár rokmi, ale teraz nastal ten správny čas na realizáciu. Veríme, že týmto projektom podporíme mnohé talenty v rôznych športových aj nešportových aktivitách.
Jedna vec je však istá. Príroda nás spája a v tomto duchu bude táto akcia aj vedená. Ďakujeme za akúkoľvek podporu a veríme, že názov „SLNKO NA SKALÁCH“ vám, aj nám prinesie slnko do duší. 

A na čo sa na festivale môžete tešiť?

V kempe bude zabezpečené občerstvenie, viac druhov špecialít a samozrejme gulášik. Ten, kto si donesie svoju misku a lyžičku, ten bude mať väčšiu porciu. Parkovanie a ubytovanie vo vlastných stanoch priamo na mieste, za symbolický poplatok.  Vstupné je ZDARMA, resp.dobrovoľné a bude aj tombola. Po programe je zabezpečená živá hudba v piatok, sobotu a aj v nedeľu. Počas sobotného doobedia budú voľné aktivity, súťaže, hry…. (horská služba, psovodi, akrojóga, teplovzdušný balón, lezenie na rýchlosť, drytool, slackline a pod).

V piatok od 17:00 bude vystavovať svoje fotografie Jozef Sádecký a počas krátkych prestávok bude čas vypĺňať svojou virtuóznou hrou na gitare, náš kamarát Miloš Slobodník. V nedeľu bude svätá omša za našich kamarátov a všetkých, ktorých si hory vzali…

LucieHrozova-7229-spravná11219232_1674537712762299_3710039498457176865_n

Hostia na ktorých sa môžete tešiť

Naše pozvanie prijala aj Lucka Hrozová. Drytoolovú princeznú uvidíte v piatok vo svojom programe Ice, ice baby. Okrem nej sa môžete tešiť aj na Rasťa Hatiara s filmami Koruna Liptova a 5x Oravaman, alebo skromného, svedomitého, dobrosrdečného a hlavne obetavého chalana – Vlada Vričana. Toho poznáte určite aj z nášho webu, prostredníctvom videí z hôr. Na festivale bude prezentovať čerešničku na torte – ORTLER, z ktorej vám zaručene bude behať mráz po chrbte. A o to nám všetkým ide!

12014995_10204217582311213_3917406965346227313_oskialpinistka_Iva04

Ďalšou do partie je Iva Sikulová /Filová/, ktorá sa venuje skialpinizmu a extrémnemu lyžovaniu už cez 20 rokov. Je prvou ženou, ktorá zlyžovala Pallaviciniho kuloár v severnej stene Grossglockneru v roku 2003. Od tej doby má na svojom konte desiatky strmých zjazdov v Tatrách, rôznych európskych pohoriach a tiež v Kyrgyzstane. Iva vystúpi s prezentáciou “Vášeň pre strmé zjazdy” v sobotu od 18:10. 

DCIM100GOPRO

Miša Sabovčíka netreba asi špeciálne predstavovať. Skromný chalan z pod Tatier. Má za sebou množstvo vážnych výstupov a prvovýstupov v Tatrách a Alpách, liezol aj v Pamíri, ruskom Sibíri, na konte má Alpskú trilógiu najväčších severných stien, prvovýstup na Great Trango, prešiel hrebeň Tatier a ako prvý Slovák stál spolu s kamarátmi na vrchole Patagónskeho Poincenotu a Cerro Torre. Za tieto výstupy obdržal niekoľko ocenení. Michal porozpráva o motivácii a vášni pre lezenie, priateľstve na horách, cestovaní a dobrodružstve…

Viac info o festivale hľadajte na facebooku – > Slnko na skalách

PLAGAT