GoPro HD Hero 2

Americká firma GoPro dnes predstavila novinku HD Hero2 – 11 pixelovú kameru s 1080HD videom a s 120 max. počtom záberov za sekundu.  HD Hero2 je bez pochýb najvšestrannejšia kamera na svete vďaka svojim možnostiam upevnenia, veľkosti a kvalite záznamu.

GoPro HD Hero2 má v porovnaní so svojim predchodcom vylepšené mnohé funkcie. Hlavnou devízou je nový procesor s dvojnásobnou silou spracovania záznamu, ktorý využíva naplno 11 megapixelový senzor. Senzor zachytáva dvojnásobné množstvo detailov a je vynikajúci aj pri slabom osvetlení.

HD Hero2 má nový širokouhlý objektív, ktorý je schopný zachytiť snímaný obraz až do uhla 170°.

Kamera je predávaná v troch rôznych vyhotoveniach – OUTDOOR Edition, MOTORSPORTS EditionSURF Edition, pričom každý z variantov sa líši iba pribaleným príslušenstvom, respektíve ukotvovacími prvkami.

Pre tých, ktorí o kamerách od firmy GoPro počujú prvý krát, jedná sa o malé športové kamery, ktoré používajú profesionálni tvorcovia z celého sveta, na dosiahnutie autentických záberov všade tam, kde je použitie klasickej kamery veľmi obtiažne, alebo nevhodné. Napríklad pod vodou, vo vzduchu, na skalách a podobne.

Tieto kamery sú jedinečné svojim prevedením, ale hlavne vlastnosťami, medzi ktorými vyniká vodotesnosť až do hĺbky 60m, odolnosť voči otrasom, pádom, ale aj strelám z paintballovej zbrane. Už len doplním, že cena novej kamery HD Hero2 bola stanovená na 299,99$.

Pre lepšiu predstavu, kde všade sa dajú tieto kamery použiť, slúži najnovšie video priamo od výrobcu GoPro.