Na Babette za polárny kruh

Rok 2012 a v hlavách 17 ročných študentov vzniká bláznivá myšlienka. BUDEME CESTOVAŤ! …povedali sme si a založili sme aj s chalanmi skupinu Na Babette po svete. Cesta to bola doposiaľ dlhá. Od malých výletov po niekoľko tisíc kilometrov dlhé expedície. Desiatky strávených dní a tisíce kilometrov na ceste v sedle tridsaťročných československých strojov Babetta nám otvorili Európu a nechali nazrieť do Ázie

P6240082

Po jazdení v 40 stupňových gruzínskych horúčavách a vystúpaní (presnejšie vyšliapaní) do
3 190 m n.m. v Arménsku, sme znova otvorili atlas a začali plánovať. Dostali sme Babetty zatiaľ najvyššie a najďalej na východ. Chce to zmeniť motorku. Alebo len svetovú stranu? Čo tak ich dostať najsevernejšie? Chladnejšie počasie, veľa jazier a riek na kúpanie, takmer nezapadajúce slnko a samozrejme soby, vlky, medvede a mnohé ďalšie prítulné zvieratká. Expedícia 2017 dostala svoj tajuplný názov: Na Babette za polárny kruh.

P7170348

3 babetty, 5 motorov, 9 štátov, 6500 km a polárny kruh

Štartujeme už túto sobotu, 8. júla a čaká nás viac ako 6500 kilometrov naprieč Slovenskom, Českom, Poľskom, Švédskom, Nórskom, Fínskom, Lotyšskom, Estónskom a Litvou na tých najspoľahlivejších výtvoroch minulej doby. Počas dvoch mesiacov zažijeme divy ako polárny deň, chlad Severného ľadového oceánu a krásu najmenej zaľudnenej časti Európy. Ak nám bude šťastie skutočne priať, dostaneme sa na najsevernejší bod pevninskej Európy – Nordkinn.

19692472_10209576423147558_1841483793_n

Či Babetta so svojimi 2,4 koňmi cestu zvládne? Na to nedokážeme odpovedať… ale sľubujem, že urobíme všetko preto, aby sme vám odfotili ako sa tvári sob, ktorý vidí prvýkrát vo svojim živote Babettu.

„Život je krátky, ale nemusíš sa ponáhľať, aby si si ho užil!“

Na prvú cestu sme so sebou viezli tú najmodernejšiu fototechniku v podobe kompaktu od olympusu a trojmegapixelového mobilu. Začínali sme od nuly, ale vždy sme sa snažili zlepšovať a na tom máte zásluhu najmä vy. Vďaka cestovaniu sme spoznali kopu úžasných ľudí, ktorí nás svojou podporou hnali vpred a inak to nebolo ani tento rok.

DSCN2791 DSCN2326

Podpor nás na startovači

Avšak nie vždy to stačí, a tak sme sa rozhodli požiadať o pomoc, aby boli naše fotky opäť o veľký skok kvalitnejšie. Nechceme aby ste na nás dali posledné eurá, ktoré vám zostali týždeň po výplate a ani kvôli nám nemusíte vynechať pivo s kamošmi, no budeme radi za každú pomoc. 

Ak máte chuť podporte chalanov na www.startovac.cz/projekty/na-babette-za-polarny-kruh/