Oblečenie, na ktoré nedáte v divokej prírode dopustiť

Máte pred sebou drsný pobyt pod holým nebom? Potom si naň okrem poriadnej dávky guráže musíte pribaliť aj efektívne oblečenie. Ak ste vyznavačom army štýlu, máme pre vás pár tipov čo so sebou. Pri svojich prípravách nezabudnite hlavne na kvalitnú taktickú vestu a poriadne vojenské topánky.

Taktické vesty

Taktické vesty sú veľmi dôležitou časťou výstroja. Väčšina z nich je vybavená pripínacími systémami. Svoju taktickú vestu i môžete prispôsobiť aktuálnym podmienkam. Môžete si pridať rôzne vrecká, hydratačný vak, univerzálne vrecko pre nôž, vysielačku, povraz a podobne.

mil-tec-takticka-vesta-s-12-vreckami-1000

Veľkou výhodou je, že svoje najdôležitejšie vybavenie máte priamo pred sebou. Môžete ho teda použiť bleskovo a kedykoľvek. Taktická vesta má rýchle zapínanie. Môžete si ju jednoducho obliecť a vyzliecť.

Mnohé druhy army odevov a doplnkov sú vybavené Molle systémom. Systém Molle tvorí kostru taktickej vesty, na ktorú si vďaka špeciálnym popruhom môžete ľubovoľne rozmiestňovať vrecká, sumky a iné vybavenie. Vďaka svojej univerzálnosti a praktickosti je systém Molle najviac používaným nosným systémom na svete. Väčšina taktických viest sa vyrába zo syntetických materiálov. Svojou odolnosťou vás nesklamú ani v kritických podmienkach. Polyesterové materiály sa vyznačujú svojou pevnosťou. Na vestu môžete pridávať rôzny počet vreciek bez toho, aby ste sa museli báť odtrhnutia alebo opotrebenia.

Kvalitná vojenská obuv

Správna vojenská obuv je navrhnutá tak, aby vydržala neúprosné podmienky ozbrojených síl. Nevyhnutne musia byť vodeodolné. Treba dbať taktiež na kvalitu podrážky a tvrdosť špičky topánky. Okrem samotného chodidla musia chrániť aj členok. Podporujú celkovú stabilitu nohy na nerovnom teréne.

doublered-topanky-red-desert-1000px

Do tejto kategórie patria aj vojenské kanady. Variantu z vysokokvalitnej kože môžete nosiť po celý rok. Antistatická podrážka z gumy má aj prídavnú odolnosť voči olejom a benzínom. V poslednom čase sa vojenská obuv používa čoraz častejšie aj ako súčasť bežného oblečenia či do prírody. Preto sa nemusíte báť o ich jednostranné využitie.

Veľký výber turistického i kempingového vybavenia, taktických viest a vojenskej obuvi nájdete za bezkonkurenčné ceny v ARMY MARKETE. Kvalita a profesionalita sú pre nás samozrejmosťou.