Podpor Martina v boji o Fjällräven Polar 2016

Každoročne dáva švédska spoločnosť Fjällräven možnosť “obyčajným” ľuďom s bežnou prácou, vyskúšať si na vlastnej koži úžasnú zimnú divočinu. Cieľom je poukázať, že každý dokáže zvládnuť životné dobrodružstvo – pokiaľ má správne vybavenie a dostatok vedomostí.

Fjällräven Polar je približne 300 km dlhé dobrodružstvo naprieč arktickou tundrou. Účastníci budú ovládať psie záprahy celú cestu z nórskeho Signaldalen, až do lesov v okolí Jukkasjärvi (Laponsko, Švédsko). Podmienky môžu byť veľmi kruté, hoci počasie severne od polárneho kruhu býva v apríli relatívne stabilné.

fjallraven_polar_2014
Uchádzači sú rozdelení do kategórii na základe národnosti. USA, Južná Kórea, a niektoré európske krajiny majú každá vlastnú kategóriu. Slovensko je žiaľ zaradené do “Other Countries”, čo v krátkosti znamená, že uchádzači zo Slovenska súperia o postup na Polar prakticky s celým svetom. Z každej kategórie postupuje uchádzač s najvyšším počtom hlasov, druhého účastnika si vyberá samotná spoločnosť. Dokopy sa teda za polárnym kruhom stretne dvadsať nadšencov z celého sveta.

Podpor Martina svojim hlasom

Tento rok sa na túto neľahkú úlohu odhodlal Martin Lučan, 20-ročný študent STU z Bratislavy. Súperiac s krajinami všetkých kontinentov bude potrebovať tisícky hlasov. Pomôžme mu splniť sen, trochu si zajazdiť na psom záprahu a reprezentovať Slovensko za polárnym kruhom!

Ako? Stačí byť prihlásený na Facebook-u a na súťažnom profile http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/179 kliknúť na tlačidlo VOTE.

martin