35 tipov pre outdoorové aktivity v najkrajších kútoch švajčiarskej prírody

Jedna z najkrajších európskych krajín láka hlavne všetkých milovníkov prírody, svojou jedinečnou krásou.


Svetlá nad Švajčiarskom

Každé z  35 nádherných miest, ktoré ponúkajú množstvo športových aktivít: od cyklistiky, MTB, lezenie na ferratách, krátkych výletov aj dlhých trekov po letné lyžovanie, divokú vodu, beh a náročné horské výstupy.

33345828211_13b36665ac_b

Tak napríklad taký Zermatt, asi najslávnejšie vysokohorské turistické mestečko s najfotografovanejšou horou sveta Matterhornom, kde sa stretávajú alpinisti, lyžiari, bajkeri či milovníci prírody. Nájdete tu úžasné prírodné scenérie, dychberúce výhľady, skvelé traily a 100 kilometrov značených cyklotrás. 


Singletracky v Zermatte – mtb pod Matterhornom

Alebo 3970 metrov vysoký Eiger. Ten vďačí za svoju známosť predovšetkým svoje severnej stene, ktorá nemá v Alpách konkurenciu. Padajúce kamene, počasie meniace sa každú minútu a lavíny na každodennom poriadku. To je Eiger. 


Ueli Steck – nový rýchlostný rekord na Eigeri

Ale nie je nutné sa len pozerať: inšpirujte sa rôznymi tipy na aktívne užívanie rozmanitej švajčiarskej prírody. S rodinkou sa dá ísť na pohodový trojdňový trek z Trocken Steg cez Schwarzsee na Trift, z Gornergrat do Zermattu vedie legendárna downhillová trasa, cyklisti ocenia trasu z Zermattu do Visp, milovníci ferrát “Mammutovku”, horolezci potom ľahšie terény akým je Breithorn. A samozrejme si môžete kedykoľvek zalyžovať, prebehnúť sa po trase slávneho Zermattského maratónu alebo skúsiť divokú vodu.

32659976693_151165dfbd_b

32660001823_4c7e0f16a1_b

Na prehľadnej mape s tipmi si môžete naplánovať, čo chcete vo Švajčiarsku preskúmať. Nájdete tu skalné amfiteátre, podzemné i horské jazerá, ľadovce a vodopády, zemné pyramídy, divoké rieky, tiesňavy a belostné štíty najvyšších európskych hôr. To najlepšie zo švajčiarskej prírody objavte v lete 2017.