To najlepšie na webe OutdoorFilmy.sk v roku 2017

Aj tento rok začneme obzretím sa späť. Tu je súhrn toho, čo Vás v roku 2017 na našom webe najviac zaujalo.

Filmy

Nemôžeme začať inak, ako rebríčkom najpozeranejších filmov v roku 2017:

1.     Poslední lovci halucinogénneho medu  

       

2.     Kalamárka – slovenské skalky                       Martin Grajciar  
3.     Odkaz Tóna Dobeša      Milan Ohurniak   
4.      Ži svoj sen       Salomon
5.      Slovensko na šnúrkach       Adam Lisý

Články

Z pomedzi článkov u vás rezonovali hlavne “slovenské” témy. A najviac tieto tri:

V októbri sme priniesli článok s pozitívnou info pre každého milovníka via ferrát. “V Kremnických vrchoch v podcelku Flochovský chrbát sa mesto Kremnica rozhodlo vybudovať náučnú zaistenú cestu s názvom Komín. Via ferrata je jednosmerná a má 3 cesty: Komín s obťažnosťou C, Trubačova veža B a Výzva, ktorá je svojou obťažnosťou E, najťažšou doteraz vybudovanou via ferratou na Slovensku. Na zaistenej ceste čaká návštevníka 420 m lán s výškou skalných ciest 80 m.” Viac sa dočítate v článku Skalka pri Kremnici má najťažšiu via ferratu na Slovensku.

NEPOUZIVAT-ferrata-kremnica-foto-cillik-8-

Druhé miesto obsadil článok so správou, že sa známemu americkému horolezcovi Alexovi Honnoldovi podaril jeden z najvýraznejších počinov v histórii lezenia. Ako vôbec prvý na svete vyliezol neistený a bez lán cestu Freerider 5.12d na slávnom El Capitane – Alex Honnold prepísal dejiny – jedna z najťažších ciest v Yosemitoch sólo bez lana!

4  CACDSC_3406

A do tretice? Celkom veľkú odozvu mal článok s užitočnými aplikáciami, ktoré môžu pomôcť v núdzi či zachrániť život. Ale aj keď ste pripravení sebe lepšie, nikdy neviete aké nástrahy vám príroda pripraví, alebo či nebudete musieť pomôcť druhým v núdzi – Majte prvú pomoc stále pri sebe – naučte sa zachrániť život

Krátke videá

Rebríčku krátkych videí kraľuje len niečo cez 30 sekúnd trvajúce video, v ktorom chalanov v bikeparku v Ružomberku ponaháňal medveď. A tu je celý rebríček TOP 5 videí za rok 2017:

1.        Medveď na otváračke bikeparku Malinô Brdo       
2.      Jordánovkou na Lomnický štít
3.      Nie je koniec, kým to neskončí
4.      Orlia prť – tatranská výzva
5.        Majestátne Roháče – Západné Tatry

PF 2018

Za nás z webu outdoorfilmy.sk vám ďakujeme za priazeň a podporu v roku 2017 a do nového roku želáme veľa chvíľ, kedy to srdce už vie, ale hlava ešte tápe. Lásku, zdravie, úsmev. Horám zdar!