Ben a James proti Arabskej púšti

Dobrodruh Ben Fogle a bývalý britský olympionik James Cracknell sa už vydali na extrémne nehostinné miesta na zemi. Teraz sa ale púšťajú do zatiaľ najväčšej výzvy – chcú sa stať prvými obyvateľmi Západu, ktorí prejdú Rub al-Chálí (časť Arabskej púšte) sami a bez sprievodcu.

Táto oblasť je väčšia ako Francúzsko, Belgicko a Holandsko dohromady, s horami piesku vysokými ako Eiffelova veža, pričom denné teploty tu bežne dosahujú 40 stupňov Celzia. Toto more piesku je väčšinou neobývané, z veľkej časti dokonca nepreskúmané, a prekročilo ju doteraz len minimum cudzincov. Ben a James začnú svoje dobrodružstvo sžívaním sa s miestnymi domorodými kmeňmi, od ktorých sa učia, ako v tomto nehostinnom prostredí prežiť.

Až keď si ich miestni učitelia myslia, že sú dostatočne zdatní, dovolia im vrhnúť sa do dún. Smer budú udržiavať iba podľa hviezd a pohyblivých vzorcov dún, pre doplnenie zásob využijú príležitostné oázy, a jedinou spoločnosťou si po celý čas budú len sami dvaja. Ako to neohrození dobrodruhovia zvládnu sa dozviete od 19. augusta v dokumentárnom seriáli, ktorý sa vysiela vždy v utorok o 21:00 iba na VIASAT EXPLORE!