Zlatokopi

Každé leto sa v Skalistých horách v Colorade skupinka zlatokopov vydáva hľadať svoje šťastie do nehostinnej oblasti v nadmorskej výške okolo 3 650 metrov. Nedávno sa na verejnosti objavili historky o tom, že je veľká šanca nájsť drahokamy a kryštály, a tak sa zlatokopi stretávajú i s nevítanými votrelcami. Krátke obdobie vhodné pre kopanie preto bude veľmi napäté a stresujúce.

Kým Brian Busse si kladie za cieľ predovšetkým to, aby zabezpečil svoj pozemok a rodinu, Amanda Adkins bude s vidinou veľkého zisku statočne kopať na extrémne nebezpečnej náveternej strane hôr. Príbehy zlatokopov sú skutočne rôznorodé – napríklad rodina Dorrisových sa zameriava na rýchle nálezy, pretože potrebujú kryť svoje aktuálne výdavky, zatiaľ čo taký Steve Brancato sa zdržiava v horách len preto, že hľadá nejakú inšpiráciu pre svoj ďalší život. Dwayne Hall má za to, že vlastní najbohatšie náleziská akvamarínu v horách, naproti tomu Rich Fretterd dúfa, že konečne nájde dostatočne bohatú zlatú žilu, ktorá mu zaistí pokojný dôchodok.

Každý zlatokop má svoj vlastný príbeh, ale všetci majú rovnaký sen – aby uskutočnili nález, ktorý ich zabezpečí na celý život. Tento zaujímavý seriál môžete sledovať každý utorok od 21. októbra o 21:00 iba na VIASAT EXPLORE!