Venujte 2 percentá pre OutdoorFilmy.sk

Aj tento rok opäť môžeš podporiť náš web venovaním 2% z tvojich daní. Či si zamestnanec, živnostník, právnická osoba alebo firma, všetko potrebné sa dozvieš nižšie, alebo na webe venovanom 2% – rozhodni.sk

2% aj pre OutdoorFilmy.sk

Vyplnené tlačivá s iniciálami občianskeho združenia PLAY ON z Považskej Bystrice, ktoré stojí v pozadí webu outdoorfilmy.sk si stiahnite kliknutím na nižšie:

 stiahnuť vyhlásenie o poukázaní 2%

 stiahnuť potvrdenie o zaplatení dane

Všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť našu snahu a fungovanie webu outdoorfilmy.sk vopred ďakujeme, veľmi si to ceníme.

Dôležité dátumy

15.2.2015 – posledný termín pre zamestnancov, aby požiadali zamestnávateľov o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb

31.3.2015 – posledný termín na podanie daňového priznania pre fyzické osoby, ktoré si podávajú daňové priznanie – v rámci DP sa poukazujú aj 2% z dane

31.3.2015 – posledný termín na podanie daňového priznania pre právnické osoby – v rámci DP sa poukazujú aj % z dane – POZOR! ak chce právnická osoba poukázať 2% z dane, termín na podanie daňového priznania je zároveň aj posledným termínom na darovanie financií vo výške 0,5%. 

30.4.2012 – posledný termín pre zamestnancov na podanie Vyhlásenia o poukázaní 2% z dane

Som zamestnanec

Postup krokov na poukázanie 2% pre zamestnancov, ktorí požiadali svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z príjmov.

1. Do 15.02.2014 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň

2. Potom požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane. Tlačivo si môžete stiahnuť tu: https://outdoorfilmy.sk/dokumenty/potvrdenie2014.pdf

3. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane – to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,32 €.

4. Prečítajte si Poučenie na vyplnenie Vyhlásenia, ktoré sa nachádza na druhej strane prehlásenia.

5. Dopíšte potrebné údaje spolu so sumou, ktorú mu chcete poukázať.

6. Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30.04.2014 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

Som živnostník

Postup krokov pre fyzické osoby, ktoré si samé podávajú daňové priznanie v roku 2014:

1. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby.

2. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

Názov: Play On
Adresa: Rozkvet 2049/98-27, 017 01 Považská Bystrica
IČO: 42143861
Právna forma: Občianske združenie

3. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2012) na Váš daňový úrad (podľa Vášho bydliska) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Právnicka osoba

Postup krokov na poukázanie 1,5% (2%) pre právnické osoby v roku 2014:

1. Vypočítajte si Vaše 1,5% (2%) z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú môžete poukázať v prospech prijímateľa/prijímateľov, poukázať môžete aj menej ako 1,5% (2%), musí však byť splnená podmienka minimálne 8,30 € na jedného prijímateľa.

2. V daňovom priznaní pre právnické osoby – Časť IV. sú už uvedené kolónky na poukázanie 1,5% (2%) z dane v prospech jedného prijímateľa. Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:

Názov: Play On
Adresa: Rozkvet 2049/98-27, 017 01 Považská Bystrica
IČO: 42143861
Právna forma: Občianske združenie

3. Pokiaľ ste si vybrali viac prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu (je uvedená na poslednej strane DP) a uveďte tam analogicky všetky potrebné identifikačné údaje o prijímateľoch a sumu, ktorú chcete v ich prospech poukázať. V kolónke 4 uveďte, koľkým prijímateľom chcete podiel zaplatenej dane poukázať.

4. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania naVáš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Čo by ste mali ešte vedieť?

Do kolónky ROK sa píše 2014
Obe tlačivá sa podávajú výlučne na daňový úrad podľa Vášho bydliska
Čísla účtov prijímateľov nepotrebujete, ani ich nikde neuvádzate, nakoľko peniaze na účty prijímateľov prevádzajú daňové úrady, nie Vy. Vy platíte celú daň daňovému úradu.
IČO prijímateľa sa do kolóniek vypisuje zľava (V PDF SME UŽ PREDVYPLNILI!). Kolónky na SID nechajte prázdne.
Ak má daňovník predĺženú lehotu na podanie daňového priznania, tak zároveň s touto lehotou sa sa predĺžuje aj lehota na poukázanie podielu zaplatenej dane.