Red Bull Trans-Siberian Extreme 2015

Už 15. júla 2015 sa začne prvý ročník bikových pretekov, ktoré určite nie sú pre každého. 9 200 kilometrov cez nehostinný Sibír, popri takmer celej legendárnej Transibírskej magistrálerobí z Red Bull Trans-Siberian Extreme doteraz najdlhšie registrované preteky na svete. Na jazdcov čaká dokopy 15 etáp, každá od 300 do 1400 kilometrov.

Bikeri vyrazia z Moskvy a v priebehu mnohých vyčerpávajúcich týždňov prekonajú najskôr rušnú európsku časť Ruska, neskôr pohorie Ural, Sibír, jazero Bajkal až po ľudoprázdne oblasti na Ďalekom východe s panenskou prírodou a starými lesmi. Prekročia najdlhšie rieky sveta Volgu, ObLenu, vrátane rieky ďalekého východu Amur. Prejdú sa okolo hraníc KazachstanuMongolska a Číny a budú musieť znášať teplotné rozdiely až 40°C

Trasa vedie cez Kostroma, Perm, Jekaterinburg, Omsk, Barabinsk, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkutsk, Tulun, Ulan-Ude, Čite, Svobodny, Obluchye, Chabarovsk a končí vo Vladivostoku na pobreží Tichého oceánu. Účastníci počas 3 týždňov na ceste prekonajú 5 klimatických a 7 časových pásiem a celkom nastúpajú 58 km.

/photo by: Vladimir Kolesnikov/

Hoci svojimi rozmermi lákajú preteky predovšetkým profesionálnych jazdcov zameraných na ultramaratóny, zúčastniť sa môže ktokoľvek, kto prejde lekárskou prehliadkou. A čo vy? Trúfli by ste si na podobné dobrodružstvo?


Pre viac info a prihlasovanie klikajte sem