Príbeh o tom, ako vznikla dobrá fotka

Ten čas celkom letí…už to bude rok, čo sme ako zmoknuté kurence (Matej Lovíšek, Ľuboš Pittner a Miroslav Rúčka) chodili po Dolomitoch, vysedávali udomácnení pod prístreškami chatiek a čakali na svetlo z nebies. Rád si na tieto depresívno – úsmevné chvíle spomínam a teším sa, že večer sa obloha napokon umúdrila. V tú noc nakoniec vznikla moja zatiaľ asi najúspešnejšia fotka s názvom Zrkadlenie, ktorá je za posledný rok najlike fotkou na fotoportáli ephoto.sk a zároveň bola ocenená druhou cenou vo fotosúťaži “s fotoaparátom okolo sveta” v kategórií príroda a krajina. O tom, čo predchádzalo nočnému foteniu sa môžete pozrieť v mierne odľahčenom fotopríbehu :).

Na začiatku je vždy výber miesta. V turistickej knižke si nájdete fotku, ktorá sa Vám páči a už sa tam veziete. (pozn.: na fotke bola hora Sassolungo, nikdy sme ju nenašli :))

Nastal čas hľadania si ubytovania. V diaľke sa črtajú siluety našich potenciálnych útočíšť.

Niektoré miesta nespĺňali naše požiadavky, predsa len chceme terasu, lavičky a väčší komfort :)

Takéto miesto sme hľadali (pozn. asi po troch hodinách kempovania prišiel z nenazdajky do už “našej” chatky originál majiteľ ..fakt nechápal, keď zbadal komplet udomácnených Slovákov obliehajúcich jeho víkendovú chatku ..nezmohol sa na nič :).

Po odchode majiteľa nastalo to pravé uvoľnenie :)

K večeru už dážď trochu ustával…

…a ani zem nebola až tak premočená 

…bol čas vyraziť na lov.

Po zotmení som požiadal Mloka o jemné nasvietenie popredia, aby vynikli kvietky :)

A toto je výsledok:

Myslím, že to stálo za tú námahu, lebo nakoniec sa to podarilo.


/Fotky z archívu Miro Rúčka a Ľuboš Pittner/. Viac podobných fotiek na www.wide-photo.sk