All in – Tatry bez limitov

Konečne je to tu! Premiéra outdoorového filmu ALL IN – Tatry bez limitov sa blíži. Už 28.3.2012 o 19:00 to všetko vypukne na Filmovom festivale horských filmov Hory a mesto v Auparku v Bratislave.

Nenechajte si ujsť film,  ktorý je príbehom partie vrcholových outdoorových športovcov, ktorí príjmu výzvy aby prepísali dejiny extrémnych športových výkonov vo Vysokých Tatrách.

V drsnom počasí sa im podarí zdolať zimný prelez legendárnej tatranskej steny, snow kayak exhibícia sa končí dramaticky, zimný bouldering je po mnohých pádoch nakoniec korunovaný úspechom a pri historicky prvom B.A.S.E. jumpe vo Vysokých Tatrách z 2633 metrov vysokého Lomnického Štítu tuhla krv v žilách každému členovi tímu. Sila ľudskej vôle a túžba po zdolávaní prekážok je ale silnejšia ako to najhoršie horské počasie a v kritických podmienkach sa rodí autentické priateľstvo.

Táto zima bola obdobím extrémov nielen v Tatrách ale na celom Slovensku. Nezvykle chladné obdobie vystriedali závaly snehu. A presne v takýchto drsných podmienkach točil profesionálny filmársky štáb pod vedením režiséra Jozefa Páleníka unikátny film o extrémnych športovcoch vo Vysokých Tatrách.

„Výsledok filmu bol závislý od tímovej práce. Ťažké podmienky však dokázali športovcov a filmárov zjednotiť a spoločne vynaložili maximálne úsilie pre jeden spoločný cieľ. Výsledkom ich snaženia je outdoorový film takého formátu, ktorý na Slovensku ešte nebol nikdy natočený“, uviedol producent filmu Miloš Zágoršek, ktorý pre náš portál ďalej prezradil aj koho výkony budú môcť diváci vo filme obdivovať.

„Hlavnými predstaviteľmi sú majstri vo freestyle-ovom kajakovaní Peter Csonka s Ninou Halašovou Csonkovou, ktorí sa len krátko pred natáčaním vrátili z horúcej Afriky a v priebehu 2 dní museli prekonať teplotný rozdiel 40°C. Športový lezec Martin Krasňanský, ktorého špecialitou je štýl tzv. on site, čo prakticky znamená – prídem, vidím, vyleziem, boulderista Tomáš Greksák, ktorý patrí medzi najlepších boulderistov na Slovensku a base jumper Roman Dubský, ktorý už dlho mal projekt, ako prvý zoskočiť zo skaly vo Vysokých Tatrách. Ich sprievodcom je Pavol Čučo, všestranný extrémny športovec a zostavu mladých hrdinov vhodne dopĺňa Dominika Hanzlíková.“

Natáčalo sa 7dní vo Vysokých Tatrách a v Bratislave, konkrétne v okolí BilíkovejRainerovej chaty, Skalnatého plesa, na Lomnickom štíte, Batizovciach a v  Petržalke. Natáčanie bolo o to náročnejšie, že hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť film profesionálnou technológiou výroby, najkvalitnejšou digitálnou technikou na svete – kamerou RED a samozrejme vo Full HD kvalite. Produkciu riešila Adidas Slovakia v spolupráci s Quinta Essentia. Techniku dodal Film Park, ktorý realizovaj aj postprodukciu.

Ak by ste tento jedinečný snímok chceli vidieť určite nezmeškajte jeho premiéru na festivale Hory a Mesto, prípadne, ako nás ubezpečil producent filmu, si ho budete môcť pozrieť na inom festivale v pribehu roka. Presný program zatiaľ nie je určený.