Barabášov Trou de Fer úspešný aj v Španielsku

Dokumentárny film Trou de Fer  v réžii Pavla Barabáša, získal na Medzinárodnom festivale horského a dobrodružného filmu v španielskom meste Torelló, prestížne ocenenie Silver Edelweiss za najlepší horský športový film.

Hlavnú cenu festivalu Grand Prize Villa de Torelló, za najlepší film festivalu, získal slovinský film Sfinga v réžii Vojka Anzelijca. Desaťdňový filmový maratón, začlenený do Medzinárodnej aliancie horských filmov, sa uskutočnil od 11. do 20. novembra, a patrí celosvetovo medzi najprestížnejšie festivaly svojho druhu.

Festival je známy a populárny práve tým, že v relatívne krátkej dobe, dokáže divákom ponúknuť to najlepšie a najaktuálnejšie zo svetovej kinematografie, televíznej a nezávislej produkcie. Široké spektrum tematických okruhov festivalu umožňuje, že v priebehu desiatich dní konania festivalu, sa divákom predstavia rôzne druhy filmov, vrátane filmov o výpravách, prírodné dokumenty, dobrodružné dokumentárne filmy, dokumenty so športovou, či ekologickou tematikou. Popri súťažnej sekcii, ktorá zahŕňa projekcie až štyridsiatich filmov v každej tematickej kategórii!, festival ponúka návštevníkom aj množstvo sprievodných akcií, ako sú fotografické výstavy, stretnutia s režisérmi, či projekcie retrospektív rôznych významných tvorcov.

Prestížne ocenenie Silver Edelweiss pre film Trou de Fer, prevzal na záverečnom ceremoniály pán Joan Ignaci Torredemer, generálny honorárny konzul SR v Barcelone. Je to už v poradí desiata medzinárodná cena pre tento film.

Od 24. novembra môžu tento dokument, ktorý autenticky zachytáva prekonávanie jedného z najimpozantnejších kaňonov našej planéty, vidieť aj diváci v sieti slovenských kín.

zdroj: K2STUDIO.sk