Čajka ukradla GoPro 2

O tom, že outdoorové kamery GoPro 2 sú naozaj najvšestranejšími kamerami na svete a lákajú stále nových a nových nadšencov sa v lete minulého roku presvedčil aj Slovák, Lukáš Karásek, ktorému pri natáčaní filmu vo francúzskom Cannnes, zvedavá čajka ukradla jeho kameru.

Prímorské mesto Cannes, kde bol Lukáš na svetom festivale kreatívneho priemyslu – Cannes Lions, je čajkami doslova preplnené. Jednu z čajok si chcel Lukáš na svoju Go Pro2 natočiť, preto položil kameru na zem, neďaleko čajky. Nevedel však, že”čajkiným dedom” bola zrejme straka a zhoda náhod chcela, že práve vo chvíli, keď sa čajka priblížila ku kamere, prebudili sa v nej stračie gény a „lesklú“ kameru si odniesla na neďaleké hradby.

Prekvapený majiteľ nelenil, začal po kamere okamžite pátrať a keď sa mu jedna čajka z davu zdala „podozrivá“, neváhal za ňou vyliezť na sedem metrov vysoké hradby, kde svoju ukradnutú kameru naozaj objavil.

Čajka kameramanom

Najlepším je na celom príbehu fakt, že kamera bola po celú dobu „únosu“ zapnutá a tak vzniklo naozaj vtipné video, ktoré si na serveri YouTube.com pozrelo viac ako tri milióny ľudí.

Video zachytáva okamihy pred krádežou, ale aj čajkyn let ponad mesto, ďobanie do objektívu a  následný nárek, keď si uvedomila, že to čo ukradla, jej žalúdok nenaplní.