Hero bike marathon

Najťažšie preteky horských bicyklov v Európe odohrávajúce sa v srdci talianskych Dolomitov – to je Südtirol Sellaronda HERO BIKE marathon. Tento populárny pretek láka vďaka svojmu úžasnému prostrediu, každým rokom viac a viac pretekárov a hoci bude tento rok ešte len tretí ročník v poradí, závod si rýchlo získal povesť najtvrdšieho horského cyklomaratónu na európskom kontinente.

O čo vlastne ide?

Südtirol Sellaronda HERO je klasický závod horských bicyklov, ktorý je zapísaný aj v medzinárodnom kalendári UCI triedy 2 XCM a priťahuje ako jednotlivcov tak i členov rôznych športových združení. Preteky sú určené všetkým mužom a ženám, ktorí majú 18 a viac rokov a sú členmi FCI alebo členom rôznych cyklistických federácií, ale na svoje si tu prídu všetci cyklo nadšenci, pre ktorých je pripravená kategória amatér či hobby.

S prihláškami sa treba poponáhľať pretože počet účastníkov je obmedzený na 2012 „hrdinov“. V súčasnosti je prihlasovanie už pozastavené a jednou z posledných šancí ako získať prihlášku je vyhrať svoje štartovné číslo v charitatívnej aukcii.

Rovnako ako v minulom roku, získajú registrovaní účastníci Südtirol Sellaronda HERO za svoje štartovné, ktoré sa pohybuje od 65 € až po 95 €, prémiový závodný balíček s batohom Deuter Race X určeným špeciálne pre horské bicykle, závodný dres z limitovanej edície HERO a šatku Guasto.

Peňažné výhry vo výške 18 000 €

Účastníci v celkovej klasifikácii profi kategórie obdržia peňažné ceny v celkovej výške 18 000 €, pričom víťaz mužskej a ženskej kategórii obdrži 3 000 €. Pre pretekárov v kategórii amatér a hobby sú pripravené bicykle Scott a iné vecné ceny – takže je určite o čo bojovať.

82 km maratón (36 km single trail, 35 km off road, 11 km on road)

Účastníci pretekov si môžu pri zápise, podávaní prihlášky, zvoliť jednu z 2 tratí. Klasickú 50 km trať s celkovým prevýšením 2600 m určenú pre tých, ktorí si chcú hlavne vychutnať prekrásne výhľady na Dolomity. Oveľa ťažšia a náročnejšia je 82 km vyčerpávajúca trať maratónu s prevýšením až 4200 m.

Trate prechádzajú cez 4 legendárne údolia – Gardena, Campolongo, PordoiSella vedú okolo veľkolepých masívov Sella Group (3152 m) a Sassolungo Massifs (3181 m).

Tak čo? Nájde sa aj medzi vami nejaký „HERO“, ktorý si tento pretek vyskúša na vlastnej koži?