Horomil Fest | ročník 4

Babie leto v Považskej Bystrici patrí už tradične festivalu HOROMILFEST, ktorý 28. septembra otvorí svoje brány už po štvrtý krát.

Táto trojdňová prehliadka filmov a prezentácii hostí sa opäť uskutoční v priestoroch Kina Mier v centre Považskej Bystrice a znovu prinesie bohatý program a sprievodné akcie.

Diváci sa môžu tešiť najmä na kvalitné filmy od Pavla Barabáša, krátke filmy s outdoorovou tematikou, ako aj na nový film režiséra Tomáša Hulíka, ktorý zavíta na festival osobne. Nebude však jedinou delegáciou k filmom, prídu aj autori a protagonisti filmov Mercúň, Nad namiMájové čučoriedky.

Veľkými lákadlami sú aj hostia ako napr. spevák Whisky zo Slobodnej Európy, lyžiar Robin Kaleta a Peter”Becko” Ondrejovič. Festival privíta aj jedného z najvýznamnejších cestovateľov Slovenska – pána Františka Keleho.

Región Považskej Bystrice zastupujú v programe pracovníci CHKO Strážovských vrchov, ktorí divákom ukážu výsledky výskumu orla skalného. Diváci však môžu využiť aj voľný vstup na lezeckú stenu, kde budú na nich čakať aj odborníci z francúzskej firmy PETZL, aby im pomohli pri ich prvých krokoch na lezeckej stene. Školenie je tiež určené aj pre skúsených horolezcov, ktorý sa môžu priučiť novým technikám istenia a tiež si vyskúšať širokú škálu pomôcok.

Určite sa oplatí prísť si pozrieť aj jedinečnú výstavu preparovaných živočíchov z okolia Považskej Bystrice, ktorú Horomilfest organizuje spolu s Vlastivedným múzeom.

Horomilfest pokračuje aj v nedeľu, počas ktorej môžu milovníci prírody navštíviť Dúpnu jaskyňuStrážovských vrchov alebo ísť na neďaleký hrad Lietava, kde budú na nich čakať sprievodcovia a pripravené je aj premietanie filmov z predchádzajúcich ročníkov Horomilfestu.

Viac o programe nájdete na internetovej stránke: www.horomilfest.sk