Horyzonty 2012

Festival Horyzonty už dávno prerástor”hranice festivalu” a okrem samotného programu ponúkne aj tento rok množstvo sprievodných podujatí, stačí si len vybrať….

FOTOSÚŤAŽ 2012

Ako každý rok, i tentoraz môžete prihlásiť do súťaže svoje fotografie.

Témou aktuálneho ročníka je SILA PRÍRODY. To, ako sa s ňou popasujete, je len a len na vás.

Skôr ako nám vaše diela pošlete, nezabudnite si prečítať podmienky a pravidlá fotosúťaže. Tie sú v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi iné.

Najdôležitejšou zmenou je, že fotografie je potrebné zasielať na CD, resp. DVD, samozrejme v požadovanom formáte. O tlačenú verziu vybraných fotografií sa postaráme my.

Náhľady najlepších fotografií budú zverejnené na stránke festivalu a vystavené na mieste konania trvania festivalu. Víťazi sa môžu tešiť na hodnotné odmeny.

CD/ DVD s fotografiami spolu s vyplnenou prihláškou môžete posielať na adresu festivalu do 25. októbra 2012.

HoryZonty Film Editing Contest – Súťaž v strihu

Lastovička robí jar a filmy robia festival. Aby tých originálnych na našom festivale bolo ešte viac, prinášame vám novú, netradičnú súťaž.

Ak patríte k tým, ktorých filmy baví nielen pozerať, ale aj tvoriť, neváhajte! „Surový“ materiál, rovnaký pre všetkých účastníkov, Vám poskytneme, stačí sa naň len pozrieť tým správnym okom a priložiť ruku k dielu. Výsledkom by mal byť originálny, maximálne dvojminútový film, pričom štýl, žáner, použitie efektov, animácie, nahovorenie textu a podobne, nie sú obmedzené a závisia od Vašej kreativity. Sami sme zvedaví, aké rôzne „kúsky“ sa vám podaria nastrihať a „ušiť“ z rovnakého materiálu.

Výhercom sa stane autor jedného z ôsmich najlepších videí, zverejnených po uzávierke súťaže na stránke festivalu. Na víťaza, ktorého určia návštevníci stránky, čaká finančná odmena a jeho film bude zaradený do programu počas konania festivalu.

Pilotný ročník súťaže v strihu HoryZonty Film Editing Contest práve štartuje!

Svoje diela môžete posielať do 15. októbra 2012.

Tešíme sa na vaše výtvory a držíme vám palce. Nech múzy kopú!

CINEMA Walkshop II. – 27-30.9. – Muránska Planina

Chcete sa dozvedieť, ako urobiť váš film z treku či výletu zaujímavejší?

Potrebujete sa naučiť, ako najlepšie filmovať na expedícii v prírode? Čo je dôležité zachytitť, na čo sa sústrediť, ako narábať s nakrúteným materiálom?

Prihláste sa na náš workshop!

Štyri dni intenzívního výkladu filmového jazyka priamo počas pobytu v horách pod vedením profesionálnych filmárov.

Workshop je určený pre začiatočníkov i pre tých skúsenejších.

Lektori: Peter Pikna (FAMU), Peter Kotrha (VŠMU), Richard Chomo (VŠMU), Broňa Brtáňová (VŠVU)


viac info o sprievodných podujatiach nájdete na webe horyzonty.sk