Liptov

Liptov, ako jeden z najkrajších a najnavštevovanejších regiónov na Slovensku má rozlohu vyše 2000km2, pričom skoro 50% celkovej rozlohy Liptova tvoria lesy.
Okrem prírodných krás je oblasť Liptova je bohatá aj na kultúrne pamiatky a je charakteristická svojráznou ľudovou architektúrou a folklórom (Vlkolinec, Východná, Liptovské Sliače a iné…).
Liptov obklopujú najväčšie hory na Slovensku: Vysoké Tatry, Západné Tatry a Chočské vrchy na severe, Nízke Tatry na juhu, Veľká Fatra na západe a Popradská kotlina na východe. Cez Liptov preteká Váh v dĺžke 43,5 km a jeho prítok Belá. Nachádza sa tu známa priehrada Liptovská Mara.

Rasťo Hatiar, známy slovenský filmár, ktorý pred časom poskytol rozhovor aj pre náš portál (rozhovor TU), zachytil všetky krásy Liptova v spote pomenovanom jednoducho „Liptov“.

Spot bol síce pripravený pre jednu z agentúr cestovného ruchu, ale keďže Rasťo pochádza z tohto regiónu, podarilo sa mu do spotu vtesnať všetku krásu, tradície a lákadlá ktoré Vám len Liptov môže ponúknuť.
Verím, že sa Vám spot bude páčiť rovnako ako mne. Svoj názor môžete nechať v komentári pod článkom.