MountainSkyver

Ak aj Vy milujete hory tak ako ja, potom mi určite dáte za pravdu, že je len málo lepších vecí ako príjemný letný výstup niekam na kopec a pohľad zhora na svet.  Dokázal by som hodiny len tak sedieť/ležať a pozorovať svet pod sebou, svet tak uponáhľaný a predsa aspoň na chvíľu nekonečne vzdialený. A potom? Potom musím zísť dole, na parkovisko, alebo chatu, v lepšom prípade trochu pozmenenou trasou ako som išiel hore. Priznám sa, že dlhé zostupy nerobia dobre mojim už takto dosť poničeným kolenám.
Ak máte podobný problém ako ja, zdá sa, že by nám mohlo svitnúť na lepšie časy – MountainSkyver, nový šport, ktorý v sebe spája klasickú turistiku, MTB a downhill.

A není náhoda, že se těchto pár chytrých hlav sešlo…
Špičkový vedci sa šesť rokov snažili najnovšími technológiami vylepšiť horský bicykel, aby po dlhých testoch vyvinuli riešenie pre maximálne športové horské dobrodružstvo – MountainSkyver, prenosnú, športovú, horskú kolobežku.
Pri jej vývine sa snažili myslieť hlavne na svoje potreby a potreby ľudí túžiacich po slobodnom pohybe, pretože spúšťanie sa z kopca šetrí čas a je veľmi zábavné. S MountainSkyver sú dlhé zostupy minulosťou. Namiesto toho Vás čaká objavovanie nových ciest, žiadne obmedzenia pre mobilitu, úplne nový rozmer pre plánované trasy, horské prechody a prvovýstupy.

Chrániť prírodu, rešpektovať ľudí a užívať si jazdu…
Vďaka nízkej hmotnosti a malej veľkosti balenia sú tieto kolobežky vhodné aj na viacdňové túry. V prípade, že chcete kolobežku použiť, MountainSkyver je pripravený k jazde z kopca tromi jednoduchými krokmi za menej ako minútu.

Vynikajúce jazdné vlastnosti a optimálna kontrola robia z MountainSkyver horúci tovar.
Prvá výrobná séria MountainSkyver uzrela svetlo sveta v auguste 2009  a ihneď zmizla zo skladov. Dnes  je k dispozícii oveľa viac modelov, niektoré aj voľne konfigurovateľné, čiže si ich, samozrejme za príplatok, môžete osadiť komponetami obľúbeného výrobcu, prípadne prefarbiť podľa chuti.
Samozrejmosťou sú kolobežky pre  rôzne oblasti použitia od pešej turistiky cez špeciálne zjazdové až po kolobežky do mestského prostredia.

Všetky modely majú jeden spoločný prvok – uloženie váhy, ktoré je maximálne efektívne. Konštruktéri sa tak isto zameriavali na dve hlavné veci: vysoká stabilita a nízka hmotnosť – v tomto poradí! „Chceli sme aby sa zabránilo poruchám v horách a tak bol MountainSkyver navrhnutý ako robustný a technicky nekomplikovaný produkt“ hovorí jeden z jeho tvorcov. „Zároveň sme ale neustále mysleli na to, aby sa technika jazdy dala ľahko a rýchlo naučiliť – čo by MountainSkyver robilo ideálnym produktom nielen pre športovcov a cyklistov,  ale aj pre milovníkov hôr v najlepších rokoch, ktorí úvítajú  možnosť oddychu pre kĺby pri jazde z kopca.“

Tí, čo ste sa už chceli vybrať do obchodu, MountainSkyver kúpiť a na najbližšej túre otestovať, tešili ste sa predčasne. Ako to s novinkami býva, MountainSkyver ešte nedorazil medzi slovenských obchodníkov a teda ho na Slovensku, alebo v Čechách zrejme nezoženiete.
A preto treba opäť opakovať proces z minulosti – vybrať sa na nákupy do Viedne, alebo iného Rakúskeho mesta. Prípadne do Nemecka, Talianska, Švajčiarska alebo Francúzska. A ešte taká drobnosť – základné modely MountainSkyveru sa začínajú na cene 700,-EUR !!!

PS: výborné video je aj TU (nemôžem ho ale sem pridať)