Planéta ZEM

Mimoriadny dokumentárny seriál od 2. sept. na Viasat Nature

Televízna stanica Viasat Nature v septembri uvedie detailný portrét našej planéty, ktorý získal celkom 34 cien, vrátane 4 cien Emmy za program vysielaný v hlavnom čase.

Seriál Planéta Zem odkryje extrémy našej planéty od pólu k pólu a detailne preskúma extrémne prostredie večnej temnoty antarktickej zimy, najvyššie stromy alebo najhlbšie jaskyne na Zemi, ktorých obyvatelia nikdy neuvidia denné svetlo. Seriál vznikal počas piatich rokov a je najdrahším prírodovedným dokumentárnym seriálom, ktorý kedy BBC nechala natočiť. Diváci môžu tento úchvatný a unikátny dokument sledovať od 2. sept. do 11. novembra 2012 každú nedeľu od 20:00.

Jeden z najobsiahlejších a najlepších programov zameraných na históriu prírody zobrazuje svet tak, ako ešte nikdy nebol videný a v niektorých prípadoch možno ani videný nebude. BBC do toho projektu investovala 25 miliónov dolárov. Na vzniku tohto seriálu sa podieľalo 40 kameramanov, ktorí strávili 2 000 dní v teréne natáčaním viac než 200 najpozoruhodnejších miest našej planéty. Pomocou najmodernejšej HD techniky sa podarilo natočiť našu planétu v celej jej kráse a objaviť ďalšie divoké a krásne kúty Zeme. Časozberné sekvencie umožnili tiež zachytiť vývoj životného prostredia.

Seriálom sprevádza Sir David Attenborough, celosvetovo známy moderátor a prírodovedec, ktorého tvár a hlas je viac ako 50 rokov neodlučiteľne spätý s prírodopisnými dokumentmi. Tento držiteľ mnohých čestných titulov významných svetových univerzít sa vydá so štábom BBC do odľahlých a zatiaľ  nepreskúmaných miest. Vôbec po prvýkrát vzniknú zábery zachytávajúce vzácne a nepolapiteľné zvieratá.

V každom z jedenástich dielov sú zobrazené iné krásy planéty. David Attenborough sa s divákmi vydá do Arktídy za medveďmi, Antarktídy za tučniakmi cisárskymi, preskúma zrodenie hôr na jednom z najnižšie položených miest na Zemi, vydá sa za medveďom grizly, z vrtuľníku bude sledovať tok najmohutnejších riek, zavíta do jaskyne plnej lastovičiek v Mexiku, o ktorej vie len málokto, odkryje prekvapivé rôznorodosti púští, absolvuje epickú cestu s keporkakom a zažije množstvo ďalších dobrodružných výprav za divmi prírody.

Seriál Planéta Zem by si nemali nechať ujsť žiadni milovníci prírodopisných dokumentov. Za dokonalosťou našej prírody sa s Davidom Attenboroughom vydáme prvýkrát 2. septembra 2012 na televíznej stanici Viasat Nature.