Polárni Piloti 2

Na televíznej stanici Viasat Explorer sa znovu objaví skutočný hit medzi seriálmi. Dokumentárny seriál Polárni piloti 2, ktorý sleduje dobrodružstvá arktickej leteckej spoločnosti Buffalo Airways, nadväzuje na veľmi úspešnú prvú radu. Uvidíte opäť nervy drásajúce výzvy, ale aj intímne osobné príbehy pilotov, mechanikov a posádky, ktorá lieta cez jednu z posledných hraníc na Zemi so starými vojnovými lietadlami. Uvidíte vaše obľúbené postavy, ale aj nováčikov, ktorí predvedú, čo v nich je. A samozrejme nebude chýbať napätie, humor a množstvo zaujímavých a dojemných príbehov.

V druhej sérii adrenalínom – nabitých Polárnych pilotov uvidíte Joe McBryana ako testuje novú várku nováčikov, ktorí sa zúfalo snažia stáť pilotmi Buffala, ale taktiež Mikea, ktorý odcestuje do Venezuely a Anglicka, aby našiel prvotriedne lietadlá. Aerolinky ovládne taktiež hokejová horúčka, keď lietadlo DC-3 bude prepravovať kultový Stanley Cup na sever. A znovu budú buffalskí mladí piloti bojovať s celým množstvom prekážok. Devan a Scott sa budú snažiť zachovať pokoj, keď motory na lietadle C-46 nebudú fungovať tak, ako majú. Chuck, muž, ktorý spraví proste všetko, sa stretne s tvrdohlavou Electrou a team mechanikov namontuje lietadlu DC-3 lyže práve včas, aby šéfpilot Arnie spolu s AJ pristáli na jazere, kde sa ľad topí neuveriteľne rýchlo.

Polárni piloti 2 sú 13-dielnym dokumentárnym seriálom o netradičnej leteckej spoločnosti z kanadského severu. Buffalo Airways sídli v Yellowknife a lieta s vrtuľovými lietadlami, používanými v druhej svetovej vojne – veľkými starými lietadlami, ktoré vyrábali počas vojny ženy, a ktoré zostali v priebehu rokov prakticky bez zmeny. Začínajúci piloti budú na svojich transatlantických misiách prevážať náklad a cestujúcich pri teplotách, ktoré mrazia až na kosť a počas snehových búrok. Je to v podstate nemožná úloha na neľútostnom mieste.

Vitajte vo svete Buffalo Airways a nahliadnite do života za polárnym kruhom, každý utorok od 20. Novembra do 12. Februára o 20.25hod.”