FESTIVAL CESTOU NECESTOU: Poriadna dávka dobrodružstva na jeseň v 21 mestách SR

S jeseňou prichádza tradične aj nová šnúra festivalu Cestou necestou, tentokrát až 21 mestách SR, v ktorých sa môžeš tešiť na desiatky inšpirujúcich prednášok. Dychberúce zábery, posúvanie hraníc možného, či skôr nemožného, cestovateľské rady, životné posolstvá, ale aj pokora v samotnom cestovaní sa preženie Slovenskom v termíne 16.10.-28.11.2019!

73110392_1755413817935510_65859561092808704_n

Cestovateľská lahôdka v podobe najväčšieho podujatia od 8.-10.11.2019 v bratislavskom DK Ružinov s 50timi prednáškami v 3och sálach poriadne prevetrá aj skúsených cestovateľov, ktorí čo to už preskákali. Zahraniční hostia z Nepálu, Fínska, či režiséra z Českej republiky, budú doplnené o domáce zastúpenie, či malou ochutnávkou balkánskej kultúry v podobe Albánskeho konzulátu. Prednášky o skialpe, vysokohorskej turistike, paraglidingu cez všetky horstvá sveta, či bicykloch, autonómadoch, stopom i motorkami cez šialené destinácie, až po plavby na plachetniciach na druhom konci sveta, úctyhodne životné štýly, či nezištné dobrovoľníctvo.

70171584_1726371930839699_3769572712708571136_n

 

Dlhodobé cestovanie, ale aj po cestách necestách s deťmi a Slováka, ktorý navštívil všetky krajiny sveta. To všetko doplnené o workshopy, diskusie, prezentácie neziskových organizácii, či koncerty spolu s akrojogou a ochutnávkou exotického jedla pod jednou strechou!

Namibia botswana , Varga

V slovenských mestách sa vyberieme od horských masívov Ťanšanu, Patagónie, Kaukazu, Pamíru, Himalájí, cez magický Karakoram s výstupom na 8047m BROAD PEAK. Nemôže chýbať PCT trail spolu s kanadským Rockies v podaní zakladateľa festivalu, Miša Knitla. S Milom Daníškom sa prejdeme cez najkrajšie výhľady Mt. Blancu, či jeden z najťažších hrebeňov Európy – korzickú GR20. Nezabudli sme ani na Slovensko a povestnú cestu SNP. Jánošík, ktorý utiekol do Nepálu, ale aj krutá realita Indie.

skialp Tansan,vyslap, Hudek

Na punkáča cez Južnú Ameriku, alebo stopom po pobaltských krajinách. Predstavíme vám prvého profi futbalistu v Libanone, alebo Slovenku, ktorá založila školu vo vojnou postihnutej Rwande. Memento ľudského zlyhania bude Černobyľ a mesto duchov Pripjať.

Danisek, 170km okolo Mt Blancu

Po vlastnej ose sa dostaneme do Sýrie ešte pred vojnou, na červenom skútri do Škandinávie, pionierom do Kirgizska alebo vám predstavíme unikát – jeden riadi, dvaja pedálujú, piati sa vezú. Štvorčlenná ženská posádka naprieč Gruzínskom a Arménskom, ale aj za volantom nesmrteľnej Buchanky naprieč Pamír „highway“. Predstavíme krajinu večného ohňa – Azerbajdžan. Ako sa dá prežiť Thajsko za cenu dovolenky v Európe, Seychely bez cestovky, ale aj jeden rok života v Japonsku? Najodľahlejšie zákutia planéty zastúpi Kamčatka a dovolíme si aj taký kúsok, ako paragliding v Antarktíde! Za polárnym kruhom navštívime magické Lofoty. Najkrajšie zábery Nového Zélandu, kde poputujeme na kolesách, nohách, alebo lyžiach. Vystúpime z komfortnej zóny a 9 mesiacov prežijeme v dodávke, hra na gitare bude našim chlebom a viete aké to je sa vrátiť po 5 rokoch z ciest domov?

antal, island 3

Predstaví sa aj najčerstvejší člen tímu – Gabo, ktorý vás uchváti profi zábermi z jeho 3mesačnej cesty po Islande.

Kompletný zoznam miest je prístupný na festivalovej stránkefacebooku.