Príprava na koniec sveta

National Geographic Channel v 2.sérii obľúbeného seriálu „Doomsday Preppers“ skúma úkryty, bunkre a zásoby potravín ľudí na súdny deň. A čo vy? Ste pripravení na koniec sveta?

Ak mali Mayovia pravdu, budete pripravení?

Ak mali Mayovia pravdu a svet skončí 21. decembra 2012, budete pripravení? Vaši susedia možno áno a čo keď sa nepodelia o svoje zásoby? Väčšina z nás nemá dostatok vody ani na 48 hodín, ale existujú ľudia, ktorí sa vytrvalo pripravujú na koniec sveta, ako ho poznáme dnes, či už nastane mayská apokalypsa, príde obrie tornádo, ekonomická kríza alebo mega zemetrasenie.

Príbehy ľudí, ktorí sa chystajú na svoj posledný deň si môžete pozrieť vo videu nižšie. Títo muži a ženy sú si neotrasiteľne istí, že čoskoro nastanú naozaj krušné časy. Podľa nich sa doba, kedy zásoby potravín budú na nule, moč bude potrebné premeniť na pitnú vodu a elektrina bude len snom, nezadržateľne blíži. Precvičovanie núdzových situácií, hromadenie potravín a zbraní, to sú každodenné súčasti ich života.

Čo si o katastrofe myslia Američania?

National Geographic usporiadal rozsiahly prieskum, ktorého cieľom bolo zistiť, ako pripravení na koniec sveta sa ľudia cítia a čomu by sa radi venovali, keby bol koniec neodvratný a mal nastať počas krátkej doby.

Podľa tejto ankety očakáva 90 % Američanov katastrofu celosvetového formátu, pričom viac ako polovica z nich sa necíti pripravená. Navyše 61 %  si po údere hurikánu Sandy kladie otázku, či by sa nemali pripravovať. Hoci sa nedá predpovedať, aká katastrofa udrie, najčastejšie ľudia veria, že pôjde o prírodný jav – obrovský hurikán (58%) alebo mega zemetrasenie (53%) a 51% si myslí, že pôjde o teroristický útok. Celých 69% účastníkov prieskumu však verí, že katastrofa by bola prírodného pôvodu a nebola priamo spôsobená človekom.

O inteligencií Američanov sa nemusíme baviť a možno sa aj medzi nami nájdu takí, ktorí sa intenzívne pripravujú na”nadchádzajúcu” pohromu. Patríte k nim aj vy, alebo ako to celé vnímate? Môžete sa vyjadriť v komentároch, ale hlasovaním v ankete.

Ste pripravení na koniec sveta?