Red Bull Supernatural

Legendy sú opäť spolu!!! Red Bull – legendárny energetický drink a Travis Rice – legendárny snowboarder sa opäť spojili a to si píšte, že z ich produkcie sa o žiadny shit jednať nebude.

Z ich poslednej spolupráce vznikol kritikmi ospevovaný film The Art of Flight a že sa ani tento raz nebude jednať o nič malé, napovedá už samotný názov – Red Bull Supernatural.  

Najlepší rideri nesmú chýbať

Do kanadského Baldface Lodge bolo na dni 3 – 8. februára pozvaných 16 svetových jazdcov zo 7 rôznych krajín, na ktorých čaká pojazd v špeciálne postavenom teréne s umelo vytvorenými prekážkami.

Na zozname nechýbali najlepší svetoví rideri, vrátane Travisa Ricea a celý zoznam doplnili dve mená, ktoré dostali divokú kartu.

Prvým bol mladý rider Mark McMorris, súčastný vedúcí jazdec TTR série a víťaz v disciplíne slopestyle na X Games.  Keďže túto ale vyhral už spomenutý McMorri, miestenka išla druhému v poradí Sage Kotsenburgovi.

Porota na Red Bull Supernatural bola zložená zo šiestich snowboardových legiend napr. Toma Burta (hlavný porotca), Andy Hetzela, Temple Cumminsa a ďalších, ktorí posudzovali jazdy podľa rizika zvolenej trasy, plynulosti jazdy, kreativity, kontroly a šírky trikov.

Na riderov čakalo množstvo snehu, zasypané mostíky, dve skaly, jeden veľký skok a spodný park v prašane.

Každý pretekár mal dve jazdy a tí, ktorí skončili do 8. miesta, dostali ešte jednu bonusovú naviac.

Najkomplexnejší rider planéty

A kto nakoniec zvíťazil a získal titul – najkomplexnejším rider planéty? Možno je to trochu trápne, ale nebol to nikto iný ako samotný autor celej myšlienky Travis Rice, ktorý s úsmevom dodal – “na Supernatural trati totiž musí každý rider zúžitkovať všetko, čo sa s doskou kedy naučil.”  

Už teraz sa všetci spolu tešme na dokument z akcie. Dovtedy si musíme vystačiť s krátkym videom.