Slepá dôvera

Dnes ráno (16.07.2012) odštartovala z nášho hlavného mesta expédícia TREKLAND TEAMU pod názvom Slepá dôvera. Skladá sa zo štyroch mladých a nadšených horolezcov, ktorý sa pokúsia pokoriť druhý najvyšší európsky vrch Mont Blanc.

Expedíciu tvoria štyria skúsení športovci, ktorým odvaha a guráž rozhodne nechýba. Živým dôkazom je celkom slepý člen expedície Juraj Práger. 28 ročný Juraj už zvládol niekoľko slovenských kopcov, toto však je niečo celkom iné, skutočná výzva, ktorú potreboval. Okrem lezenia sa Juraj venuje aj cyklistike, turistike a lyžovaniu.

Ďalším členom výpravy je Konštantín Kocian, ktorý celú expedíciu vymyslel. Konštantín je okrem Jurajovho spolulezca aj jeho veľmi dobrý priateľ. Obaja sa okrem lezenia venujú aj cyklistike, v ktorej si taktiež zvolili neľahký cieľ, chcú sa zúčastniť paraolympiády.

Náročným výstupom na horu Mont Blanc ich prevedie veľmi skúsený horolezec a horský vodca Zoltán Pál, ktorý je zároveň tretím členom expedície.

Štvrtým do partie je známy slovenský dokumentraristka Rasťo Hatiar, ktorý celú expedíciu dôkladne zdokumentuje.

Mont Blanc aj v posledých dňoch ukázal svoju silu a vyžiadal si nejednu obeť. Jurajovi a jeho trom spolulezcom, ktorý sú členovia TREKLAND TEAMU držíme palce a zo srdca prajeme bezproblemový výstup a šťastný návrat domov.


zdroj: trekland.sk