To najlepšie na webe OutdoorFilmy.sk v roku 2019

Začiatok Nového roka je vždy časom bilancovania, ale aj dôvodom na obzretie sa späť. Preto si pripomeňme, čo vás v roku 2019 na našom webe najviac zaujalo.

Filmy

Nemôžeme začať inak, ako rebríčkom najpozeranejších filmov v roku 2019. Najväčšiemu záujmu sa u vás tešil film, ktorý na naše stránky pribudol krátko pred koncom roka. Konkrétne sa jedná o film o tatranskej legende, ktorá na horské chaty vynáša už 50 rokov. Takže našou jednotkou sa stal film:

1. Viktor Beránek – zamyslenia nad životom od Rasťa Hatiara

viktor

2. Volanie diaľokAdam Lisý

Filmy, ktoré mapujú prechod cesty SNP sa vždy tešia výraznému diváckemu záujmu. Nie je tomu inak ani v prípade filmu Volanie diaľok, ktorý zažiaril už minulý rok, kedy si počas 24-hodín trvajúcej online premiéry vydobyl druhé miesto v rebríčku najsledovanejších filmov. Adam svoj film sprístupnil pre všetkých na jeseň a patrí mu opäť druhá priečka. 

P1410254_02

3. Prvovýstup v Tatrách na jedinečnú Ihlu- IHLA REPUBLIKY – Rasťo Hatiar

Rasťo Hatiar je jeden z našich najúspešnejších tvorcov horských dokumentárnych filmov a preto nie je ničím nezvyčajným, že sa v našej top trojke ocitli dve jeho diela.

33990802_198652494094920_3518749508840194048_n

4. Perzia – skialp dobrodružstvo v IráneDuomedia 

perzia_duo

5. Pocit viny 

movingcamp-3

6. Everest – hora, ktorá mi zmenila život

rich

7. Súboj s osudom

2015_11_From-the-road-990x660-1

Najčítanejšie články

Ak si odmyslíme každoročne veľmi úspešný článok o vianočnej nádielke horských filmoch na obrazovkách RTVS, tak u vás rezonovali hlavne “slovenské” témy a rozhovory  A najviac tieto tri:

V novembri sme priniesli článok, v ktorom Matúš Lašan – nadšený turista, dokumentarista a fotograf prezradil ako sa od lekára dostal k diaľkovej turistike. V roku 2016 sa spolu s parťákmi vydal na cestu hrdinov SNP. Viedla ho hlavne túžba, po ťažkom roku plne venovanom štúdiu, zažiť poriadne dobrodružstvo. Táto cesta ho zmenila natoľko, že v roku 2018 vyrazil na ešte väčšiu cestu – Ta Araroa – najdlhší trek naprieč Novým Zélandom. Ako vyzeral jeden z najnáročnejších aj najkrajších trekov na svete podľa Matúša, sa dozviete v exkluzívnom rozhovore… 1. Matúš Lašan – od lekára k diaľkovej turistike – čo mám robiť, keď mi hlava behá len po horách?

N010

Dana Ivanovová – rodáčka z Bratislavy, ktorá má však srdce vysoko v horách. Po rokoch driny v gymnastickej telocvični, v rýchlostnom kajaku, v plavkách, bežeckých teniskách, na bicykli, v jaskyniach, v lezečkách, či v konskom sedle tam, kde to má najradšej. Medzi nebom a zemou. Obľubuje hrebeňovky lezeckého charakteru. Je niekoľkonásobnou majsterkou Slovenska, bývalou reprezentantkou SR v rýchlostnej kanoistike, ktorej patrí prvo-prechod zimného hrebeňa Západných Tatier nonstop štýlom, a ktorá ako prvá získala letnú korunu Liptova…2. Dana Ivanovová – žena zrodená pre šport, ktorá sa najlepšie cíti vysoko v horách

12Tatry

A do tretice? Predstavenie zaujímavého elektronického turistického sprievodcu. Strmé štíty Vysokých Tatier, reťaze v Roháčoch, rebríky v Slovenskom raji, alebo radšej pohodovejšie chodníky v Malej a Veľkej Fatre? Ebook Najkrajší túry na Slovensku vás prevedie tým najkrajším zo slovenských hôr a pomôže vám vybrať túru, z ktorej si odnesiete najkrajšie spomienky… 3. Nejhezčí túry na Slovensku. 32 výstupů a hřebenovek – nový podrobný průvodce

Nejhezci tury - NÁHLED

Krátke videá

Zdá sa, že život Kiliana Jorneta je o prekonávaní limitov. Rozhodol sa, že prepíše dejiny a ako prvý človek na svete, si trúfol na lyžiach zísť Troll Wall v Romsdale v nórskych Alpách – najvyššiu vertikálnu skalnú stenu v Európe. Zvolil si 1600 metrov dlhú ikonickú trasu Fiva Route, kde sa sklon pohybuje medzi 55° až 60°. A práve jeho video kraľuje rebríčku krátkych videí. A tu je celý rebríček TOP 5 videí za rok 2019:

1.    kj     Kilian Jornet prepísal dejiny – ako prvý zišiel na lyžiach Troll Wall        
2.       Koruna Liptova – kombinácia dvoch najkrajších horských…
3.       12 najkrajších miest na Slovensku
4.       Najkrajšie miesta na turistiku v Európe
5.       Via ferrata na biku – odvaha alebo neskutočné šialenstvo?       

PF 2020

Za nás z webu outdoorfilmy.sk vám ďakujeme za priazeň a podporu v roku 2019 a do nového roku želáme veľa chvíľ, kedy to srdce už vie, ale hlava ešte tápe. Lásku, zdravie, úsmev. Horám zdar!