Vysoké Tatry

Keď som sa pred niekoľkými rokmi dozvedel, že Pavol Barabáš v spolupráci s Tomášom Hulíkom pripravujú film o Vysokých Tatrách, nemohol som sa dočkať kedy už bude hotový. Už len spojenie dvoch top dokumentaristov zaručovalo, že výsledok jednoducho nemôže byť zlý.

Odpremiéry dokumentu „Vysoké Tatry – divočina zamrznutá v čase“ pretieklouž množstvo vody. Pre mňa osobne sa však stále jedná o jedenz najlepších dokumentárnych filmov, aké na Slovensku vznikli.

 

 

Urobiť film v spolupráci s najväčším a najrenomovanejším producentom filmov o prírode rakúskou redakciou ORF UNIVERSUM bola naozaj veľká výzva. Vedel som, že robia najkvalitnejšie prírodopisné dokumenty v celej Európe a zrazu sa pre nás naskytla možnosť predstaviť celému svetu naše malé Tatry. V spolupráci s nimi tu bola možnosť ukázať hodnoty, ktoré naše veľhory svetu ponúkajú a dať podnet k zamysleniu, či sme ich v takejto podobe schopní zachovať pre budúce generácie….Pavol Barabáš o filme.

Na celý film samozrejme nemáme práva, ale keď som náhodne objavil „film o filme“, musel som si ho znova pozrieť a rozhodol sa, že sa oň s Vami podelím. Ak máte radi Tatry, alebo prírodu vôbec, určite sa zapáči aj Vám.

Časť textu a fotky boli použité z webu http://k2studio.sk/