Zaži Tatry – aplikácia, s ktorou sa v Tatrách nestratíš

Spoznaj Tatry ako málokto pred tebou – z vtáčej perspektívy a bez internetu! Dlhoočakávaná aplikácia ZAŽI TATRY  je tu a je k dispozícii pre majiteľov zariadení s operačným systémom Android ako aj iOS. Veľkým benefitom je, že po nainštalovaní funguje offline, teda bez internetového pripojenia. Hory sú tak k dispozícii kdekoľvek práve ste. Stiahni si ju do svojho mobilu alebo tabletu a zober so sebou na túru. Získaš 3D mapu s turistickými chodníkmi, lanovkami, navigáciou, popismi štítov, dolín, plies a chát. 

19875231_114667595825911_5400582525845707879_n

Túto zaujímavú aplikáciu vytvorili vo svojom voľnom čase 2 vývojári spod Tatier Gabriel Olekšák (32) a Peter Bartoš (32). Na jej vývoji pracovali dva roky a v súčasnosti je aplikácia dostupná úplne zadarmo a bez reklám

“Je to v podstate taká malá tatranská encyklopédia. Môžete ju prezerať doma na gauči a dočítať sa napríklad o tom, že sa Gerlach 10 rokov volal Stalinov štít. Alebo si ju otvoríte na chodníku v Tatrách a prečítate si o okolitých štítoch či dolinách,” prezradili autori aplikácie.

V aplikácii nájdeš viac ako 180 štítov, 70 plies, 16 vodopádov, 21 chát a horských hotelov. To všetko v 67 dolinách. Vyber si niektorý z 205 turistických chodníkov, z celkovej dĺžky 407 kilometov. Aplikácia ti ukáže tvoju aktuálnu polohu a prevýšenie.

Každá túra neopakovateľným zážitkom

Pri všetkých dôležitých miestach sú k dispozícii aj informácie o histórii, legendách, vzniku aj aktuálnom dianí v oblasti. Zoznámiš sa tak s históriou Tatier, legendami o ich vzniku, ale i so súčasným životom v nich. Pútavé informácie spravia z každej túry neopakovateľný zážitok.

zazi1

Do budúcnosti by mali pribudnúť funkcie ako predpoveď počasia s upozorneniami v prípade náhlej zmeny, plánovanie túry v detailnejšom prevedení, informácie o náučných chodníkoch alebo „Môj žurnál“ predstavujúci zoznam miest, ktoré si už navštívil.

Prispej obsahom aj ty

Snahou vývojárov je priniesť do aplikácie čo najviac kvalitného obsahu, medzi ktorý nepochybne patria fotografie. Fotky z krásnych Tatier vedia nielen potešiť, ale vedia aj pomôcť pri výbere budúcej túry, iným môžu pomôcť identifikovať miesta, ktoré už navštívili. Ich cieľom preto je, aby ku každému miestu (štít, pleso, chata, chodník) mali aspoň jednu či dve fotografie.

“Budeme veľmi radi keď sa s nami o svoje fotografie z Tatier podelíš, a my ich budeme môcť použiť v našej aplikácii”