3566 kilometrov po hraniciach Česko-slovenska za 97 dní

[Total: 39    Average: 4.1/5]

Václav Malinský, cestovateľ, ktorý pomáha ostatným. Pred pár rokmi odišiel zo zamestnania a začal žiť svoj život inak. Za 97 dní prešiel po hraniciach Česko-slovenska 3566 kilometrov. To všetko preto, aby  pomohol dievčatku menom EmičkaAbsolútna sloboda, spolupatričnosť s prírodou, pokora, šírenie myšlienky pomôcť, súcit, sebapoznanie, ale aj poznanie ľudí ako takých. Cesta s otvoreným srdcom a cesta k sebe samému.

Pred pár rokmi odišiel zo zamestnania a vyrazil do sveta. Túlal sa pár mesiacov po Ázii, Čechách a Morave. Nakoniec svoje neúnavné pochody venoval deťom, ktoré to potrebovali, aby im pomohol. Inšpiroval tak veľa ďalších ľudí – chodcov, bežcov i cyklistov -, ktorí opustili zabehnuté trasy života a vydali sa na cestu, ktorá pomáha nielen im, ale predovšetkým druhým.

97 dní na ceste, množstvo zážitkov a stretnutí s ľuďmi, ktorí prejavili záujem o to, čo robím. 3566 km stále len pešo, sám so sebou a svojimi myšlienkami. Absolútna sloboda, spolupatričnosť s prírodou, pokora, šírenie myšlienky pomôcť, súcit, sebapoznanie, ale aj poznanie ľudí ako takých. Cesta s otvoreným srdcom a cesta k sebe samému.
Krízové ​​chvíle prichádzali a odchádzali, avšak tie najlepšie chvíle tie zlé vždy prebili a všetko bolo zase úžasné.
O motiváciu všetko zvládnuť, bolo od začiatku postarané. Cieľ bol jasný. Túto cestu som v prvom rade nerobil len pre seba, ale hlavne pre Emička.
Vždy keď už som nemohol ďalej a mal všetkého plné zuby, spomenul som si na to, že som zdravý, môžem chodiť, cestovať a na svete je toľko ľudí, ktorí toto nemôžu.
Vzdať to, by bola tá najjednoduchšia vec. To dokáže každý. Ale zaťať zuby a tie prekážky prekonať, to už dokáže len málokto. A o tom to je, prekonať aj sám seba.
Bolo to najlepšie strávených 97 dní v mojom živote a navždy táto cesta zostane v mojom srdci.
Všetko by nebolo tak úspešné, nebyť tých všetkých, ktorí mi všetkými možnými spôsobmi pomáhali, či už priamo na ceste alebo napríklad pozitívnymi správami tu na stránkach. Tú podporu som cítil a hnala ma dopredu.
Najväčšie poďakovanie však patrí tým, ktorí ani na sekundu neváhali a rozhodli sa podporiť Emička, pretože o to išlo predovšetkým. Nemyslieť len na seba, ale pomôcť druhým, tým ktorí nemali v živote toľko šťastia a musí bojovať. A Emička bojovníčka je a stojí za to!
Chcel som v ľuďoch prebudiť aj to dobro čo v nás drieme. Je to v každom z nás, len je potrebné nemyslieť len na seba, ale občas si uvedomiť, že sú ľudia, ktorí tú pomoc potrebujú oveľa viac ako my.

” Život se musí zažít. Rozhodl jsem se jít proti proudu…”

Pre viac info klikaj na web či facebook

3566 kilometrov po hraniciach Česko-slovenska za 97 dní written by Dasa.cili average rating 4.1/5 39 user ratings