Čo sa dá zažiť s bicyklom za 3 dni?

Začiatok septembra, ostáva týždeň do nového semestra. Ako využiť 3 voľné dni? Spontánne, v priebehu pár hodín, chalani z HorSa znovu sadli na bicykle a vybrali sa hľadať odpoveď na otázku: Čo sa dá zažiť s bicyklom za 3 dni?

1

Plán znel jasne, okružná jazda z Bratislavy okolo Balatonu a späť. Po stopách Habsburskej monarchie a Rakúsko-Uhorska. Trasu sme hľadali priebežne v našej obľúbenej aplikácii MAPS.ME, ktorá nám ukazovala celkovú vzdialenosť približne 500km. Samo si zobral svoj trekingový špeciál s hydraulickými V-brake brzdami a 30€ v peňaženke. Tomáš sa vydal na cestu na svojom all-round MTB biku s SPD pedálmi, 2.25 palcovými XC plášťmi a s 25€ v kešeni. Celý výlet sme poňali veľmi low-cost. Zbalili sme stan, jedlo, zopár vecí a hor sa v ústrety tomu, čo máme tak radi. /VIDEO Z CESTY: Balada o Balatone: čo sa dá zažiť s bicyklom za 3 dni?/

mapa.jpg

Táto cesta bola kratšia, no možno o to bližšia ľuďom, ktorí na podobné výlety veľa voľného času nemajú. Môžete sa teda na to pozerať ako na inšpiráciu ku predĺženému víkendu.

70121783_1150925075110944_2560146648420319232_n

Ďalšia letná cesta za dobrodružstvom

Toto leto nebude výnimkou a rovnako plánujeme podniknúť ďalšiu cestu za dobrodružstvom. V rovnakej zostave ako počas cesty do Ríma sa pokúsime jedným švihom prejsť všetky pamiatky UNESCO, počínajúc Banskou Štiavnicou a končiac Tvrdošínom (prípadne Vlkolíncom), odkiaľ sa po Váhu splavíme s bicyklami na člne až do Serede.

2

Pokiaľ chcete sledovať priebeh príprav, navštívte našu FB stránku OZ HorSa, kde sa do toho všetkého čoskoro pustíme. Ste vítaní…


/VIDEO Z CESTY: Balada o Balatone: čo sa dá zažiť s bicyklom za 3 dni?/