EXPEDIČNÁ KAMERA 2020: Po 11-krát pozývame do kina všetkých cestovateľov, dobrodruhov, športovcov aj milovníkov prírody

Cestovanie je dnes oveľa bežnejšie, než bývalo ešte pred pár rokmi. Cestujeme všetci. Za prácou, za zábavou, za poznaním cudzích krajín aj seba samého. Len nepatrný zlomok zážitkov sa podarí previesť do formy filmu. Ale tento zlomok stojí vážne za to!  

84703373_10216099176652319_869330659502456832_n

Medzinárodný filmový festival Expedičná kamera už od roku 2009 prináša k divákom tie najlepšie cestovateľské a dobrodružné filmy sezóny z celého sveta i z domácej produkcie. Vďaka miestnym spolu usporiadateľom sa festival dostane do moderných multikín, ale aj do útulných kaviarní a klubov až k Vám.

Tento rok vám opäť pripomenieme, že ľudská kreativita nepozná medze, či už vo vykonávaných aktivitách alebo v miestach, kde sú ľudia schopní žiť. Uvedomíte si, aká je naša planéta obrovská, koľko neuveriteľných miest poskytuje a koľko na nej žije zaujímavých ľudí, prežívajúcich rôzne osudy.

SaundersWill_Cuba-3474

Putovanie po Mongolsku, splav rieky v pohorí Tian Shan či surfovanie na Kube

Tohtoročnou inšpiráciou vám môže byť snímka Boy Nomad dokumentujúca prvé veľké putovanie mladého nomáda v Mongolsku, Tieň Jaguára, čiže návšteva dobrosrdečného kmeňa indiánov uprostred venezuelskej džungle, zjazd divokej rieky Sary Jaz v hlbokom údolí pohoria Tian Shan, odhodlanie kubánskych surfistov postaviť sa vlnám aj režimu vo filme Surf Cuba, alebo nahliadnutie do duší športovcov, ktorí sa odhodlali prekonať počas pretekov nielen celý Beskydský hrebeň, ale predovšetkým sami seba pri závode B7 – 97 kilometrov, ktoré ti zmení život.

sary jaz expedition

Vďaka rozdeleniu premietanie na FESTIVALY a filmové prehliadky presne viete, na akú akciu sa chystáte. V oboch prípadoch uvidíte filmy z aktuálneho programu, ale ak máte okrem dobrých filmov radi naozajstnú festivalovú atmosféru, stojíte o sprievodný program vo forme besedy, prednášky alebo napríklad výstavy, ak si užívate hlavne stretávania – vyrazte na festival.

Auez (L) and his son Janibek, starting the winter migration in the Mongolia's Altai Mountains_BOY_NOMAD_Niobe_Thompson

Na webových stránkach expedicnikamera.cz nájdete informácie o premietaní vo Vašom okolí a ďalšie detaily k filmom a programu a dôležité kontakty.

Aktuality nájdete aj na Facebookových stránkach festivalu

Tešíme sa na stretnutie v kine!