Andrziel Bargiel vs. 300 borcov. Máš na to vyzvať v skialpových pretekoch muža, ktorý zlyžoval K2-ku?

Andrzej Bargiel je medzi dobrodruhmi a skialpinistami legendou. Ako prvý na svete zlyžoval druhú najvyššiu horu sveta – K2ku. Teraz máš jedinečnú možnosť vyzvať ho na podujatí Red Bull Szybka Tura iba pár kilometrov od Slovenska.

stuba

 14. marca sa na poľskej strane Tatier uskutoční jedinečné podujatie pre všetkých skialpinistov a splitboardistov, ktorí túžia po tom zmerať si svoje sily s jedným z najlepších v odbore. V Kuźniciach (časť Zakopaného), odštartujú preteky na vrchol Kasprovho vrchu (Kasprowy Wierch) a dole k horskému hotelu Kalatówki. Súťažiť sa však bude nie len proti súperom, ale 30 minút po štarte 300 účastníkov sa na trať vydá aj sám Andrzej, ktorý sa bude snažiť predbehnúť čo najviac odhodlaných borcov a zapálených bojovníčok.

53413
/© MAREK OGIEŃ – RED BULL CONTENT POOL/

Po štarte budú musieť súťažiaci zdolať približne 1 000 výškových metrov stúpania, na ktoré je maximálny limit tri hodiny. Zjazd s klesaním 850 metrov bude ešte okorenený špeciálnou rýchlostnou súťažou za najlepší čas v úseku „Goryczkowa Speed Test”, pričom dojazd do Kalatówki ešte nebude koncom dobrodružstva. Na záver všetkých čaká pár sto metrov stúpania do cieľa, takže schopnosť rýchlo nahodiť pásy sa určite zíde. Odmenu dostane každý, koho Andrzej nepredbehne, pričom samozrejme víťazi zinkasujú aj ďalšie ceny.

Kin Marcin - Red Bull Content Pool (1)
/Kin Marcin – Red Bull Content Pool/
Kin Marcin - Red Bull Content Pool (3)
/Kin Marcin – Red Bull Content Pool/

Zásady zodpovedného správania v horskom prostredí

Andrzej Bargiel: „Dúfam, že sa mi niekoho podarí dobehnúť! ? Je to skvelá príležitosť na to stretnúť sa s komunitou tohto rýchlo sa rozvíjajúceho športu, ktorý za v uplynulých rokoch mimoriadne posunul – najmä medzi milovníkov turistiky. Je super, že sa konečne zídeme. Okrem toho je to však výborná príležitosť na to trochu ľudí poučiť, aby sa v horách pohybovali bezpečnejšie a dbali aj na ekológiu. Často totiž na lyžiach objavujeme divoké a nedotknuté časti prírody, takže sa k nej treba správať zodpovedne a bezpečne.“

Online registrácia je otvorená až do naplnenia kapacity a nájdete ju na webe redbull.pl/szybkatura. Preteky odštartujú v sobotu 14. marca o 7:00 hod. ráno a každý účastník musí mať so sebou aj lavínovú výbavu. Súťažiaci si užijú približne 1000 výškových metrov stúpania, zjazd s klesaním 850 metrov a vzdialenosť 10,5 km.


Registrácia na Red Bull Szybka Tura