OUTDOORFILMY.SK – 3, 2, 1 – ŠTART !!!

Roky objavovania a predsa celý svet zostáva stále neobjavený!
Potreba objavovať je od narodenia mojou neoddeliteľnou súčasťou. Keď som nemohol objavovať, chcel som sa aspoň preniesť do sveta dobrodruhov a cestovateľov – to je dôvod prečo som založil filmový portál OUTDOORFILMY.sk
Kvôli sebe a ľuďom, ktorí majú podobné túžby ako ja – objavovať miesta, ľudí, príbehy a prostredníctvom filmovej kamery si snívať svoj sen o dlhých cestách, dobrodružstvách a zážitkoch, aj keď práve sedia pred monitorom.

Pirátstvo zabíja!
Portálov zameraných na video o online filmy je na Slovenku už pomerne veľa. Veď nie je nič ľahšie ako stiahnuť video, alebo film bez autorských práv, uverejniť ho a tváriť sa akoby nič – veď mi šírime len to, čo je voľne dostupné na internete. Nech už ide o akýkoľvek umelecký žáner – hudbu alebo film, internet im nie je vždy priaznivo naklonený.
Toto ale nie je naša cesta . Portál OUTDOORFILMY.sk bude práve internet a jeho prístupnosť využívať ako hlavný prostriedok na zvýšenie povedomia o slovenskom filme, jeho autoroch a dielach.
Všetky filmy a videá ktoré nájdete na portáli OUTDOORFILMY.sk sú uverejnené so súhlasom samotných tvorcov a tak nie sú žiadne pochyby o autorských právach.

Hlavné ciele?
Medzi hlavné ciele patrí prinášať novú festivalovú tvorbu fanúšikom a návštevníkom festivalov aj mimo festivalovej sezóny a pomôcť začínajúcim autorom. Veď nie je pre autora – filmára nič horšie, ako sa hodiny trápiť so spracovaním natočeného materiálu, vymýšľať koncept, snažiť sa najviac ako sa dá, nechať vo filme kus svojho ja, s najlepším vedomím poslať film do festivalovej súťaže a nakoniec sa dozvedieť, že napriek sympatickému výsledku jeho dielo porota do hlavnej súťaže nevybrala. Takéto dielko je „odsúdené“ na zapadnutie prachom, prípadné rodinné premietanie a hodnotenie maximálne hŕstky kamarátov.

A práve preto vznikol filmový portál OUTDOORFILMY.sk, aby mohli aj mladí, začínajúci autori konfrontovať svoje diela s verejnosťou, učiť sa na prípadných chybách a z diel a pracovných postupov skúsenejších tvorcov.

Plne si uvedomujeme, že amatérsky filmár má značne obmedzený rozpočet a výberom nesprávnej kamery by sa jeho tvorba mohla zastaviť na bode mrazu. Preto chceme prinášaním noviniek z oblasti filmárskej techniky a poradenstvom pri kúpe a obsluhe, pomôcť predovšetkým začínajúcim filmárom.

Tipy a triky ako správne nakrúcať, rozhovory s osobnosťami, cestovateľmi, alebo práve s amatérskymi tvorcami sú samozrejmosťou.

Plány do budúcnosti?
Našou hlavnou prioritou vždy zostane kvalita a podpora amatérskej produkcie. Preto sa budeme snažiť ju udržať na najvyššej možnej úrovni a postupne pridávať funkcie hlavne pre registrovaných užívateľov.

Na najbližšie obdobie máme vytýčený cieľ – spustiť diskusné fórum, v ktorom Vám ostatní užívatelia pomôžu s Vašim problémom, alebo práve naopak Vy budete môcť poradiť so všetkým čo sa týka sveta outdoorového filmu.

Máte dobrý nápad alebo tip ako portál vylepšiť?
Náš portál sa snažíme neustále zdokonaľovať a preto si radi vypočujeme i vaše názory. Zatiaľ sme iba na začiatku dlhej cesty a teda je určite čo zlepšovať a na čom pracovať.

Pokiaľ máte dobrý nápad, alebo návrh ako tento portál vylepšiť, neváhajte a napíšte nám mail na adresu: info@outdoorfilmy.sk
Budeme sa tešiť na vaše návrhy a prípadnú spoluprácu.

 

Outdoorovým filmom zdar a.k.a. ZAŽI DOBRODRUŽSTVO V POHODLÍ DOMOVA…

 

Juraj LUKÁŠ