Ovsená kaša – OUTDOOR VARENIE – 1.diel

[Total: 14    Average: 3.3/5]

Počet osôb<strong&gt 2 porcie    Čas prípravy<strong&gt 5 minút príprava

 + voda  400 ml

 + ovsené vločky  8 polievkových lyžíc

 + cukor   vanilkový, škoricový, hnedý …

 + čokoláda 

 + sušené ovocie  slivky, marhule, hrozienka…

 + orechy  vlašské, lieskové …

 + ovocie  jablko, banán, maliny, čučoriedky…

Cena <strong&gt 0,70 EUR

Príprava tohto jedla je jednoduchá a určite ju zvládnu všetci.

Ovsené vločky sú výborným zdrojom minerálov, vitamínov a vlákniny a dajú sa, okrem kaše, použiť aj na zahustenie polievok či iných jedál a navyše vám nezaberú až tak veľa miesta v batohu. Určite by vám v ňom nemali chýbať ak sa vyberiete na dlhšie a náročnejšie treky či expedície.

Postup receptu:

 

Potrebné množstvo vody si nalejeme do nádoby/ešusu a dáme ju zohriať. Do horúcej až vriacej vody, podľa toho či sa nám chce čakať alebo nie, nasypeme vločky, pridáme niečo na osladenie, podľa stavu našich zásob a zamiešame. 

 

Na miernom ohni, za občasného miešania, varíme kašu kým sa nám vločky nezačnú rozvárať. Ak použijete jemné vločky malo by to trvať okolo 2-3 minút, pri použití klasických sa to môže o niečo predĺžiť. Ak sa vám bude zdať kaša príliš riedka môžete prisypať ďalšie vločky, alebo naopak, ak bude hustá môžete doliať trochu vody.

 

Ak sme s našim dielom spokojní, vypneme varič a do kaše pridáme hrozienka, nejaké to sušené ovocie, čokoládu alebo len nakrájanú müsli tyčinku pre lepšiu chuť. Ak sa vám už všetky sladkosti minuli tak sa dá kaša určite zjesť aj samotná – včas núdze je lepšie dostať do žalúdka čokoľvek teplé ako nič, navyše ak to dokáže dobre zasýtiť. Samotná chuť je vtedy až na druhom mieste…

Na záver vám želám dobrú chuť na vašich cestách a veľa outdoorových zážitkov.

Ovsená kaša – OUTDOOR VARENIE – 1.diel written by Juraj Lukáš average rating 3.3/5 14 user ratings