Zemiaková kaša – OUTDOOR VARENIE – 2.diel

[Total: 47    Average: 3.6/5]

Počet osôb<strong&gt 2 porcie    Čas prípravy<strong&gt 5 minút príprava

 + voda  500 – 600 ml

 + zemiaková kaša v prášku  najlepšie s obsahom mlieka

 + slanina 

 + klobáska 

 + suchá saláma 

 + cibuľa 

 + korenie 

Cena <strong&gt 1,50 EUR

Príprava tohto jedla je jednoduchá a určite ju zvládne úplne každý.

Priznám sa, že keď sme sa balili na naše 2 týždňové putovanie a hádzali do ruksaku 3 balenia zemiakovej kaše v prášku, brali sme to ako z núdze cnosť – ako niečo čo nezaberá veľa miesta v batohu, má veľmi rýchlu prípravu, pri varení minie málo plynu a bude sa to dať zjesť.

V skutočnosti nás chuť tohto jedla celkom milo prekvapila, zvlášť keď sme si doň pridali našu obľúbenú – fazuľu v chili omáčke.  Teraz je kaša našou „spoločníčkou“ i na kratších trekoch a určite by ani vám nemala chýbať v ruksaku, ak sa vyberiete na dlhšie a náročnejšie treky, či expedície.

Postup receptu:

 

Potrebné množstvo vody/podľa návodu na obale/ si nalejeme do nádoby/ešusu a dáme ju variť. Do vriacej vody nasypeme kašu, zamiešame a necháme už len odstáť 2-3 minúty. My používame kašu s mliekom, ktorá je už aj osolená.

 

Medzitým ako sa kaša spraví si nakrájame salámu (slaninu alebo klobásku) a cibuľu, ktoré opečieme a primiešame do hotovej kaše. Pre vylepšenie chute je dobré si do kaše pridať napr. fazuľu v rajčinovej omáčke, ktorú najskôr pridáme k opečenej slanine aby sa trochu prehriala a potom vmiešame do kaše. Dobré by to mohlo  byť podľa mňa aj s rybičkami…

Na záver vám želám dobrú chuť na vašich cestách a veľa outdoorových zážitkov.

Zemiaková kaša – OUTDOOR VARENIE – 2.diel written by Juraj Lukáš average rating 3.6/5 47 user ratings