Filmy s horskou tematikou počas Vianoc 2023 na RTVS

Tradičný zoznam filmov pre všetkých horalov, ktoré tieto Vianoce zaradila do svojho vysielania RTVS. Tá začala s vianočnou nádielkou “barabášoviek” už pár týždňov pred Vianocami, ale ak ste to aj nestihli, čaká na vás ešte pár zaujímavých kúskov. Tatry sú naozaj fascinujúcim ostrovom divočiny. Ponúkajú neuveriteľne rozmanité príbehy zo života ich divokých obyvateľov.

vianoce-stv-2023

Okrem toho si nenechajte ujsť trilógiu Tajomné Karpaty, ktorá zachytáva život vo vysokých horách, prastarých lesoch a aj v okolí divokej rieky. Dokumentárne filmy Život v oblakoch, Nesmrteľný les a Živá rieka tak spoločne prinášajú komplexný pohľad na tatranskú divočinu. A čo by určite nemalo uniknúť vaše pozornosti, hneď v prvý večer nového roku, je premiéra dokumentu o našej divokej prírode, ktorá učarovala svetoznámemu britskému filmárovi Nigelovi Marvenovi.

Filmy s horskou tematikou počas Vianoc 2023 na RTVS

vianoce2

Výnimočný dokument o našej divokej prírode kamerou britského filmára

Známy britský dokumentarista Nigel Marven nakrútil film o divokej prírode Slovenska. Slovensko, ako skrytý drahokam Európy, môže biodiverzitou konkurovať exotickým krajinám sveta. Žije tu 370 druhov vtákov, 77 druhov cicavcov, viac ako 2000 druhov rastlín a 29 druhov plazov a obojživelníkov.

Zámerom projektu bolo podľa manažéra projektu, koproducenta a kameramana Milan Kánya, ponúknuť slovenskému i svetovému publiku pohľad na divočinu v srdci Európy pod vedením skúseného producenta a režiséra: „Nigel Marven vyprodukoval za svoj život asi 150 rôznych dokumentárnych filmov z celého sveta. Medzi jeho najznámejšie filmy patrí napríklad Prehistorický park a Putovanie s dinosaurami, 12 rokov spolupracoval aj s Davidom Attenboroughom.“

Premiéra filmu Nigela Marvena Divoká príroda Slovenska bude 1. januára o 20.10 h na Dvojke. Po nej si diváci budú môcť pozrieť aj film o filme.

kalendar_OF2023

Za nás z outdoorfilmy.sk vám želáme VESELÉ VIANOCE a príjemný divácky zážitok.