Kúpil som si vlastný dažďový prales

Fotograf divokej prírody, Charlie Hamilton James, si kúpil 100 akrov peruánskeho amazonského pralesa, bez toho aby ho kedy videl. Pred tým, než spustí kampaň za jeho záchranu, má v pláne na tomto území stráviť rok fotografovaním zvierat. Ale ukazuje sa, že kúpa pozemku cez telefón nie je tak skvelý nápad, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Namiesto zeleného raja, ktorý si Charlie predstavoval, totiž kúpil plantáže plné koky, ilegálnu baňu a niekoľko políčok s obilím.

V priebehu seriálu tak náš hlavný hrdina zisťuje, že problémy, ktorým Amazonský prales teraz čelí, sa týkajú aj jeho pozemku – obchod s drogami, nelegálne zlatokopectvo, osídľovanie a dokonca chudoba. Aby sa ohľadom pozemku rozhodol správne, musí sa s týmito problémami oboznámiť a porozumieť im. Učí sa tým, že spolupracuje s miestnymi ľuďmi a začína zisťovať, že cesta k záchrane dažďového pralesa nevedie cez jeho skupovanie, ale cez prácu s ľuďmi.

Na Charlieho fotografiách z divočiny je zachytené dobrodružstvo z džungle, ktoré zahŕňa všetko, čo by ste na takomto mieste čakali – od jedovatých hadov a halucinogénnych šamanských nápojov až po chorobu zo stravovania.

Sledujte tento zaujímavý seriál od 14. septembra, ktorý sa vysiela vždy v nedeľu o 18:20 iba na VIASAT NATURE!