30 prezentácií po Slovensku a 2 nové cestopisy

Michal Knitl je dobrodruh, cestovateľ, CouchSurfer, inšturktor snowboardingu a v neposlednom rade spisovateľ. Rok po návrate z takmer 15 mesačnej cesty naprieč Strednou Áziou po zemi cez krajiny: Bulharsko, Turecko, Gruzínsko, Arménsko, Náhorný Karabach, Irán, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgizsko, Tadžikistan a Afganistan, po ktorom nasledoval prelet a putovanie v Indii, Nepále a Bangladéši, sa rozhodol vydať 2 cestopisy, v ktorých zaznamenáva svoje zážitky z ciest. 

Od pohostinných ľudí v Iráne cez jurty a ľadovce Kirgizska
Prvým v poradí je cestopis Hodvábny vietor, ktorý je o ceste, ktorá prebiehala vyše päť mesiacov, od 4.5.2011 do 24.10.2011, z Bratislavy do Kábulu. Obsahuje 144 strán vrátane 48. farebných fotografií. Všetky podrobné informácie o cestopise a samotnej ceste, vrátane fotografií, zverejneného rozpočtu, výbavy a taktiež 55 stranovej ukážky, nájdete tu.

Za tajomstvami Indie, horami Nepálu a ľuďmi Bangladéšu
Z Kábulu sa Michal ďalej letecky presunul do Indie kde pokračoval vo svojom putovaní. 6 mesiacov spoznával Indiu krížom-krážom. 66 dní a takmer 600 prešlapaných kilometrov v nepálskych Himalájach a 3 týždne s úžasnými ľuďmi v Bangladéši. Toto všetko a ešte oveľa viac môžete nájsť v druhom cestopise s názvom Farebný svet.

Tieto dva cestopisy sú autorovou druhou a treťou publikáciou. Jeho úplne prvým cestopisom je kniha Na juhoamerickej vlne. Cestopis o 15-tich mesiacoch dobrovoľníctva, couchsurfingu a turistiky v Uruguaji, Argentíne, Čile, Brazílii, Paraguaji, Bolívii, Peru a Ekvádore obsahuje 200 strán, 372 fotografii a množstvo praktických rád na cesty po tomto nádhernom kontinente. Kniha je jedinečná spracovaním cestovania prostredníctvom stránky couchsurfing.org, keď si môžete prečítať príbehy ľudí, s ktorými sa autor reálne stretol a následne i Vy môžete ísť za nimi. Jedná sa o unikátnu publikáciu v rozsahu spracovania dobrovoľníctva a cestovania po viac ako polovici Južnej Ameriky.

Okrem vydania cestopisov autor už odštartoval prezentačné turné, počas ktorého v priebehu októbra a novembra zavíta do viac ako 20 miest, v ktorých absolvuje viac ako 30 prezentácii. Možno je vo Vašom meste už dnes. Pozrite si aj krátke video po Michalovej ceste Indou a Nepálom…