Boj zblízka

Čo je potrebné k tomu, aby ste uspeli vo vysoko riskantnej mestskej vojne? Vojak amerických špeciálnych jednotiek Terry Schappert vám ukáže možné scenáre takého boja, rovnako ako to, ako na moderné spôsoby bojovania nazerajú armáda, polícia, súkromní podnikatelia a niekedy dokonca aj teroristi a kriminálne organizácie. Seriál Boj zblízka prináša úplne nevšedný zážitok, ktorý vás vtiahne do vysoko riskantných bojových situácií, kde ešte len pochopíte, aké to je byť v reálnom svete.
Boj zblízka je druhom boja, v ktorom malé jednotky zaútočia na nepriateľa vlastnými zbraňami a to len na malú vzdialenosť. V každej z trinástich epizód tohto fascinujúceho seriálu uvidíte zblízka známe spôsoby tohto boja, vrátane neslávne presláveného lovu a dolapenie Saddáma Husajna.

Všetky analýzy bude riadiť skúsený vojak Terry Schappert. Svoju vojenskú kariéru začal pred 21 rokmi a teraz velí A-tímu zvláštnych jednotiek americkej armády. Je odborníkom na ručné palné zbrane, demolácie, konvenčné a nekonvenčné vojenské taktiky a bojovú medicínu. Práve on vám poskytne odborný výklad jedných z najpôsobivejších bojov zblízka, aké kedy boli vedené – to všetko za pomoci najmodernejších 3D animácií a svojho osobného pohľadu na vec. 

Ako sa z genetika stal špičkový vojak

Mám vysokoškolské vzdelanie v odbore genetika na Univerzite Severná Karolína. V poslednom ročníku sa mi náhodou dostala do ruky kniha o Zelených baretoch vo Vietname. Po tom čo som ju celú prečítal za jednu noc som si uvedomil, že to je presne to, čo chcem v živote robiť. Dokončil som vysokú školu a niekoľko mesiacov po tom, som narukoval do armády. Najskôr som deväť rokov aktívnej služby pracoval ako výsadkár a po návrate z prvej vojny v Perzskom zálive, som sa dostal k Zeleným baretom. V polovicu roku 1997 som z armáady odišiel a vrátil sa do New Yorku, kde som chodil do divadelnej školy a neskôr si budoval divadelnú kariéru. A potom prišiel 9. september a ja som v októbri 2001 opäť vstúpil do armády. V marci 2002 som bol späť na Blízkom východe, pracoval som na sebe a teraz mám na starosti vlastný A-tím Zelených baretov. 

Novinka na Viasat Explorer

Seriál Boj zblízka ponúka bezkonkurenčne najvypätejší a najnapínavejšie dej, aký ste kedy mali možnosť vidieť na televíznych obrazovkách – rozhodne si ho nenechajte ujsť! Seriál sa vysiela každý štvrtok od 3. októbra do 14. novembra o 21:00 iba na Viasat Explorer.