Extrémne hranice

Radi cestujete a prekonávate extrémne hranice? Potom máte jedinečnú príležitosť byť pri tom, keď sa známy írsky televízny dobrodruh, autor cestopisov a herec Charley Boorman vydá na ďalšiu divokú jazdu, na ktorej ho bude sprevádzať jeho dlhoročný kamarát, producent, herec Ewan McGregor a režisér Russ Malkin.

Títo traja nadšení cestovatelia budú čeliť výzve 26 500 kilometrov dlhej trasy vedúcej naprieč druhou najväčšou krajinou sveta – Kanadou.

Charley a Russ precestujú tento štát prevažne na motorkách. Navštívia všetkých desať kanadských provincií, dve hranice, tri oceány a štyri extrémne hraničné územia od východu na západ. Odhalia jedinečný pohľad na túto nádhernú a rozmanitú krajinu, ktorá má rozhodne čo ponúknuť. Na severe je ovplyvnená kultúrou pôvodných eskimáckych obyvateľov a na juhu sa približuje americkému štýlu života.

Využije jedinečnú možnosť, ktorú vám ponúka televízna stanica Viasat Explorer a preskúmajte podrobne kanadskú časť amerického kontinentu v jedenásťdielnom adrenalínovom a dobrodružnom seriáli. Každý diel odhalí  jednak krásy tamojšieho prostredia, ale aj mnoho nebezpečných, desivých, podnetných a zábavných úloh, ktoré naši dobrodruhovia budú musieť plniť. Môžete sa tešiť na divokú jazdu na kanoe, rodeo, cestovanie po horách, let vrtuľníkom či ľadový hokej. Neprídete ani o to, ako sa Charley Boorman postaví pôsobivej takmer 3000 metrov vysokej hore Mount Fable v Alberte alebo ako pri potápaní k vraku v Hurónskom jazere prekoná svoju klaustrofóbiu. Každá z úloh taktiež odkryje úchvatnú kanadskú divočinu, tunajší ľud a ich rozmanité kultúrne zvyky. Naši dobrodruhovia vám predstavia aj domácu bohatú históriu.

V priebehu svojej cesty budú Charley, Ewan a Russe nútení prekonávať extrémne hranice a tak niet divu, že si pri viacerých náročných úlohách siahnu až na samé dno svojich síl.

Dobrodružná jazda štartuje v utorok 15. mája od 20:00 na Viasat Explorer. Trúfate si?