Hanwag – topánky na celý život. TATRA II je hitom letnej turistickej sezóny

Funkčnosť, kvalita a remeslo. Tak znie heslo nemeckej spoločnosti Hanwag, ktorá vznikla už v roku 1921. Tento špecialista na outdoorovú obuv kladie dôraz na ručne šité topánky podľa tradičných metód, v spojení s modernými technológiamiVýsledkom je veľmi kvalitná dámska aj pánska turistická celokožená obuv s GORE-TEXom, vyrobená z tých najkvalitnejších materiálov. Výroba jedného páru horských topánok môže zahŕňať až 200 krokov – od vysekávania kožených dielov, až po prevliekanie šnúrok do šnurovania. Ale stojí to za to, pretože výsledný produkt vám vydrží, pri vhodnej starostlivosti, aj celý život

hanwag_ss18_mood3

Hanwag TATRA LIGHT

Hanwag prepracoval svoju obľúbenú trekkingovú obuv TATRA a pre sezónu jar/leto 2018 prichádza s ľahšou športovou verziou: TATRA LIGHT.

tatra_light

Koža, kovové krúžky, nepremokavá a priedušná membrána, šnúrky … Hanwag TATRA GTX® zostávajú stále veľmi obľúbenou klasikou z rady Hanwag TREKKING, ktorá víťazí u turistov dokonalým, pohodlným tvarom, stabilitou a flexibilitou. Pre aktuálnu sezónu bola vyvinutá jej mladšia sestra s názvom TATRA II, ktorá má mimoriadne ľahký, flexibilný dizajn a je ideálna pre krátke túry s ľahkým batohom.

tatra-ii-produktion

Zložitý proces

Vytvorenie trekingovej topánky, ako napríklad TATRA, je zložitý proces. Od pripravenosti všetkých rôznych materiálov, cez rezanie a šitie hornej časti, až po trvanlivosť obuvi so spevnenou konštrukciou – existujú stovky podrobností, ktoré musia byť všetky vyvinuté, vyhodnotené, vykonávané a kontrolované. Vyžaduje to vysokú úroveň odbornej prípravy. Hanwag TATRA GTX® je vyrobený z viac ako 25 rôznych materiálov a 110 samostatných častí. Hanwag tím potrebuje 106 samostatných krokov na ich výrobu. A čím je nová Tatra iná? Nové klikacie svorky, háčikna jazyku, nová, pohodlnejšia stielka a vyšívané logo – to všetko sú malé, ale dôležité zmeny v novej triede TATRA II.

tatra2

Rozhodujúcim faktorom je extrémne ľahká tlmiaca podošva vďaka podrážke Hanwag Integral Light. Obsahuje vlastnú technológiu 3D PrismBase spoločnosti Hanwag a úplne novú štruktúru gumovej podložky, ktorá znižuje celkovú hmotnosť až o 32% (v porovnaní s gumovou základňou podrážky predchádzajúceho modelu). 

Hanwag sa pri vývoji zameriava aj na modely špeciálne navrhnuté pre ženy. Pre všetky milovníčky turistiky sú tak k dispozícii modely TATRA II LADY a TATRA LIGHT LADY. Tie boli funkčne prispôsobené špecifickým požiadavkám ženskej anatómie, ako je napríklad nová manžeta, ktorá sa zužuje a je hlbšie vzadu, pretože lýtka žien začínajú nižšie ako u mužov. A existujú nové zaujímavé farby a detaily, ktoré oslovia športovo založené ženy.