Most v 400 metrovej výške- nový adrenalín v Dachsteine

V posledných rokoch bolo stredisko Dachstein Glacier jednou z najpopulárnejších „atrakcií“ v Alpách a jeho popularita sa určite ešte viac zvýši. Od 3. júla sa totiž všetci návštevníci Dachsteinu môžu tešiť na novú vzrušujúcu skúsenosť s nádherným výhľadom. V tento deň bol otvorený nový visutý most s celkovou dĺžkou 100m a s výhľadom jednak na najvznešenejšie vrcholy Rakúska a taktiež do takmer 400 metrovej hĺbky. Most nikam dostal názov Skywalk a turistov bažiacich po adrenalíne zavedie do výšky 366 metrov nad príkre steny masívu Dachstein.

Tí, ktorí majú nervy z ocele sa môžu tiež vydať po schodoch, ktoré vedú do prázdna, nakoľko je súčasťou mostu aj sklenená platforma, ktorá umožňuje návštevníkom“vznášať sa” akoby nad skalami, takmer 400 metrov presne nad úpätím skaly, a zažiť tak pocit čistej slobody. Vo výške 366 metrov je bezpečnosť na prvom mieste. Hoci máte prvotný pocit, že vás pred pádom z vrchov nič nechráni, v skutočnosti je schodisko zakončené priehľadným zábradlím.

Neexistuje asi viac efektný spôsob, ako si čo najviac užiť krásnu prírodnú kulisu Dachsteinskeho ľadovca. Aspoň s takým zámerom tento most postavili.