Skvelý program na dlhé dni a večery. Priprav si popcorn, usalaš sa a užívaj

Nekonečné dni v obývačke, na televíznych a VOD platformách rotuje stále to isté a vy máte chuť na niečo nové? Ponorte sa do sveta Red Bull TV, kde na vás čakajú stovky dokumentov a sérií, adrenalínových expedícií, športových videí a filmov mapujúcich kultúrne a hudobné fenomény.

/Jeremy Deputat / Red Bull Content Pool/

To svoje si v ponuke nájdu všetci – tanečníci, dobrodruhovia, cestovatelia, nadšenci prírody, freeridingu, surfingu, motošportov, ale aj marketéri či vyznávači krátkych akčných klipov. Pri takmer všetkých filmoch sú k dispozícii anglické titulky, a niektoré majú aj českú verziu titulkov. Stiahnite si prehľadnú aplikáciu Red Bull TV, pohodlne sa usaďte a užite si filmový svet zadarmo a bez registrácie. Jediné čo potrebujete je internetové pripojenie.

Prvozjazd z druhej najvyššej hory sveta

Poľský extrémny lyžiar Andrzej Bargiel prelomil v júli 2018 jednu z najväčších výziev na osemtisícovkách – podaril sa mu zjazd na lyžiach z druhého najvyššieho vrcholu sveta, z technicky veľmi ťažkého vrcholu K2 (8611 m). Stal sa navždy veľkým hrdinom alpinizmu a extrémneho lyžovania. Veľmi dobre spracovaný dokument, ktorý určite stojí za hodinu tvojho času a navyše so slovenskými titulkami K2: The Impossible Descent

andrzej-bargiel-k2-zjazd

Dva vrcholy, dvaja priatelia a dva neuveriteľné zjazdy na lyžiach

Hrdinom ďalšieho filmu je opäť Andrzej Bargiel, ktorý sa spolu Jędrekom Baranowskim túlajú po Karakorame, aby prepísali históriu. Tento film – Doo Sar – je cestou plnou vášne a lásky k lyžovaniu vo veľkých horách, ktorú rozprávajú dvaja priatelia užívajúc si zjazdy zo 6000 metrových vrcholov.

Neexistujú žiadne krátke filmové dni, keď robíte poriadny lyžiarsky film

Od úsvitu až do súmraku prenasledoval filmový štáb búrky presúvajúce sa z Rakúska do Čiernej Hory, skúmal známe územia a púšťal sa do neznáma. S jediným cieľom. Vytvoriť úžasný lyžiarsky film. A myslím, že sa im to aj podarilo. Veď si pustite – Long Days – a presvedčte sa sami.

ld

Cesta do odľahlej americkej divočiny

Ak si chcete užiť poriadne dobrodružstvo z pohodlia svojho domova, na rozjazd odporúčame film  ODE TO MUIR: The High Sierra –, s cz titulkami. Snowboardisti Jeremy Jones a Elena Hight sa vydávajú na výpravu do kalifornskej divočiny John Muir Wilderness. Ich cesta rozpráva o výzvach, s ktorými sa na takomto obrovskom území stretávajú v zimnej prírode.

ose
/PHOTO BY ANDREW MILLER/

Zaujíma ťa ako sa lyžuje na najvyššej hore Nového Zélandu? Štyria horolezci si dali za cieľ vystúpiť na lyžiach na najvyššiu horu Nového Zélandu. Športovci Sam Smoothy, Xavier De Le Rue, Nadine Wallner a Fraser McDougall musia ale najskôr podniknúť náročnú expedíciu v extrémnych podmienkach. Zabráni im ľadový vietor a prudké zrazy v ambiciózny misii?  Všetko podstatné sa dozviete vo filme – THE SKY PIERCER –/cz titulky/

Preskúmajte najznámejšie hory Zeme

Príbeh o človeku verzus hora je príbehom, ktorý zachytáva našu predstavivosť už po stáročia. Ale čo keby sme prevrátili scenár? Čo keby sme sa namiesto toho, aby sme sa zamerali na ľudský element, pozreli bližšie na samotné hory? To je hlavná myšlienka filmu Krajina obrov, ktorý skúma najikonickejšie hory na Zemi. 

Krajina obrov ponúka najlepších lyžiarov na svete, ktorí lyžujú v neuveriteľných podmienkach a jazdia až na samú hranu a ešte ďalej. Je to oslava prírodného sveta a pripomienka sily ľudského ducha. Je to film, ktorý vo vás zanechá úžas, inšpiráciu a pokoru. Pridajte sa k nám na tejto ceste do Krajiny obrov – THE LAND OF GIANTS

snezny obor

Prepádlovanie cez Niagarské vodopády

Vo filme CHASING NIAGARA nasleduj stopy profesionálneho kajakára Rafu Ortiza na jeho ceste za splneným snom – prepádlovaním cez severoamerické Niagary. Dokument zaznamenáva priebeh trojročných príprav aj samotný „deň D”.

chasn

Chris Sharma – obrovská podzemná komora v Ománe

Hovorí sa, že čo ide hore, musí tiež aj dole. V tomto filme to je ale naopak. Do ománskej jaskyne Majlis al Jinn, jednej z najväčších na svete, zlanili Chris Sharma a Stefan Glowacz na 180-tich metroch voľne visiaceho lana. Dostať sa dole bol ale len začiatok. Na dvojicu lezcov čakalo trinásť ciest 7c + až 8b +. Jedinečný zážitok vyšplhať sa späť na povrch Zeme ponúka film – INTO THE LIGHT –

chris
/© KLAUS FENGLER/ STEFAN GLOWACZ GMBH – Red Bull Content Pool/

Srdcervúca cesta až na okraj Veľkých hôr

Vo filme – FINDING THE LINE – sa olympijská víťazka a šampiónka z X Games v Slopestyle, Anna Segal, a jej sestra – účastníčka Freeride World Tour, Nat Segal, sa snažia svojím lyžovaním pochopiť strach a akú má úlohu v ich živote.

/Christian Pondella – Red Bull Content Pool /

Kanadský ľadolezec Will Gadd vás zoberie pod zamrznutý povrch Grónska. Pozrite si výpravu, ktorá bola zameraná na výskum ľadovcových riek. Tie sú neustále väčšie, čo má na svedomí globálne otepľovanie. Rieky výrazne menia rýchlosť, ktorou sa kusy ľadovcov uvoľňujú a následne ovplyvňujú výšku hladín oceánov. Cieľom expedície bolo lepšie pochopiť pohyb vody v ľadovcoch a nazrieť do útrob otvorov v ľade, cez ktoré voda vstupuje dovnútra, do tzv. moulins. Prostredníctvom dokumentu – BENEATH THE ICE – sa pozriete na skryté miesta pod povrchom, ktoré z hlavy nevie dostať ani sám Will.

Vietnam_br
/Josh Letchworth/Red Bull Content Pool/

Už máš dosť snehu? V oceňovanom filme – BLOOD ROAD – /cz titulky/ sa Rebecca Rusch na svojom bicykli vydáva na takmer 2-tisíc metrov dlhý Ho Chi Minh Trail vedúci vietnamskou, laoskou a kambodžskou džungľou. Cieľom je dostať sa na miesto, kde bol pred viac ako 40 rokmi počas vojny vo Vietname zostrelený pilot US Air Force – jej otec.

Roraima – mystický vrchol zahalený legendou

Trio horolezcov začína expedíciu na horu Roraima, juhoamerický vrchol, ktorý je zahalený legendou vo filme s rovnomenným názvom – RORAIMA –
Kurt Albert a Holger Heuber sa spoja s konkurenčnou horolezeckou superhviezdou Stefanom Glowaczom na výpravu na horu Roraima, juhoamerický vrchol so strmými stenami, ktorý sa nachádza v hlbokom dažďovom pralese v severnej Brazílii.

time-for-a-break
/© KLAUS FENGLER – Red Bull Content Pool/

Existujú steny, na ktorých je takmer 100 percentná pravdepodobnosť, že zomrieš, len preto, že okolo teba v podstate vždy niečo padá: padajúca hornina, padajúci ľad, všetko,” povedal Glowacz o stúpaní na Mount Roraima. 

Lezenie v hlavnej úlohe

Valley Uprising je strhujúci a nezabudnuteľný príbeh o odvážnej tradícii skalolezectva v kalifornskom národnom parku Yosemite: polstoročie boja proti gravitačným zákonom a zákonom tamojšej krajiny ako takej.  Vo filme VALLEY UPRISING Zisti, ako si lezci vybudovali vlastnú kultúru, ktorá šla v protiprúde s väčšinou, a životný štýl hrabania sa v odpadkoch a divokých večierkov, ktoré sa odohrávali v kempoch Yosemitského údolia v rozpore s konzervatívnymi hodnotami národného parku.

vup

Cerro Torre, 3 128 metrov vysoká veža prerážajúca vrcholy Patagónie, je jednou z najimpozantnejších horských výziev na svete. Keď David Lama prvý raz videl Cerro Torre v lezeckom magazíne, vedel, že sa tam niekedy určite vyberie. „Okamžite si ma to získalo,“ hovorí. „Chcel som tam absolvovať voľný výstup.“ Ako to dopadlo sledujte vo filme o odhodlaní, o autenticite a o tom, stáť si za tým v čo veríš a čo chceš dosiahnuť. – CERRO TORRE –

dl
/Corey Rich – Red Bull Content Pool/

Posledný výstup

Vplyvom globálneho otepľovania dochádza k ubúdaniu ľadovcov. Zasiahnutá je aj ľadová čiapočka na ikonickej africkej hore Kilimandžáro, ktorá stráca svoju bielu pokrývku veľmi rýchlo. Pred tým, ako sneh z Kilimandžára nadobro zmizne, sa renomovaný lezec Will Gadd rozhodol vrátiť do Afriky na jeden posledný výstup. Miesta, ktoré navštívil pred šiestimi rokmi, a ktoré sa zmenili na nepoznanie, ti predstaví v dojímavom a podnetnom filme THE LAST ASCENT

posledny vystup