Posledná šanca uvidieť

Pred dvadsiatimi rokmi sa zoológ Mark Carwardine s neskorším spisovateľom Douglasom Adamsom spoločne vydali na priekopnícku expedíciu. Cestovali po celom svete, hľadali tie najviac ohrozené živočíšne druhy na svete. Teraz sa Mark spojil s jedným z Douglasových najbližších priateľov – komikom Stephenom Fryom – aby zistili, ako si tieto zvieratá od tej doby viedli. Sledujte nepravdepodobnú dvojicu na šiestich samostatných cestách, ktoré ich zavedú na rôzne miesta. Počnúc amazonskou džungľou po ľadom zakryté vrcholy novozélandských hôr, a od okraja vojnovej zóny v Strednej Afrike do subtropického raja v severnom Pacifiku.

Pri svojej ceste hľadajú tie najpodivnejšie, najpozoruhodnejšie a najviac ohrozené stvorenia na zemi, vrátane veľkého, čierneho, ospalého zvieraťa, ktoré možno ľahko zameniť za nejakého bahenného tvora, papagája, ktorý spieva tie najzvláštnejší skladby a draka so smrtiacimi slinami.

Tento unikátny pohľad do miznúceho sveta okolo nás, je to ich veselý môžete sledovať od 19. februára do 26. marca, každú stredu o 19:10 hod iba na VIASAT NATURE.