Zjazdovky na skialpoch – nový knižný sprievodca po slovenských strediskách

Skialpinizmus začína byť v našich zemepisných šírkach stále viac a viac populárny, a preto by sme vám chceli dať do pozornosti úplne nového a zároveň jedinečného knižného sprievodcu obsahujúceho výber skialpových výstupov v slovenských lyžiarskych strediskách – ZJAZDOVKY NA SKIALPOCH

ski

Množstvo zaujímavých a dôležitých informácii

Publikácia je voľným pokračovaním skialpinistického sprievodcu. Cieľom tohto sprievodcu je v prvom rade poskytnúť skialpinistom neraz ťažko dostupné informácie o vyznačených či zaužívaných výstupových trasách v lyžiarskych strediskách. V sprievodcovi nájde skialpinista základné informácie o lyžiarskom stredisku, o možnostiach nenáročného lyžovania v okolí zjazdových tratí, ako aj návrh najzaujímavejšieho zjazdu.

86724522_559868657937206_8473867387202961408_n

Skialpinisti vystupujúci po zjazdovkách tak môžu spoznať aj iné, ako to “svoje” obľúbené lyžiarske stredisko. Absolvovanie skialpinistických výstupov v iných strediskách obohatí lyžiarske zážitky a preverí kondíciu v nových, neraz náročnejších podmienkach.

SKIALP TRASY – užitočná mobilná aplikácia v cene knižky

Pre zlepšenie orientácie skialpinistov na zjazdovkách a v ich okolí bola vypracovaná mobilná aplikácia SKIALP TRASY (zatiaľ iba pre operačný systém ANDROID), ktorá je čitateľovi knižky k dispozícii zdarma. Čitateľ si môže túto aplikáciu stiahnuť v cene knižky 2x. Pomocou tejto aplikácie si môže skialpinista priamo v teréne overiť svoju polohu a v prípade zablúdenia sa vrátiť na výstupovú trasu alebo do lyžiarskeho strediska v údolí.

87212151_621893405273933_8091738224117940224_n

Popísané výstupové trasy

V knižnej publikácií sú popísané výstupové trasy v nasledovných lyžiarskych strediskách:

• pre oblasť VYSOKÉ A ZÁPADNÉ TATRY – Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Zuberec – Roháče Spálená;

• pre oblasť NÍZKE TATRY – Demänovská dolina – Chopok sever, Bystrá – Chopok juh, Mýto pod Ďumbierom, Čertovica, Vyšná Boca – Bačova Roveň, Závažná Poruba – Opalisko;

• pre oblasť MALÁ A VEĽKÁ FATRA  – Vrátna – Chleb, Vrátna – Paseky (Terchová), Martin – Martinské hole, Valča – Valčianska dolina, Ružomberok – Malinô Brdo, Donovaly – Nová hoľa

• pre oblasť ORAVA bol spracovaný Dolný Kubín – Kubínska hoľa.

Vysoké Tatry – úplné prelezenie zimného hrebeň

Okrem vyššie uvedenej knižky dávame do pozornosti aj publikáciu “Zimný hrebeň Tatier“, ktorá je spomienkovou knihou na doposiaľ málo známy či skôr zabudnutý horolezecký výkon – prvé zimné prelezenie hrebeňa Vysokých Tatier bez obchádzania ťažkých lezeckých úsekov.

zhre

V roku 1974 to bol jeden z významných počinov nastupujúcej generácie horolezcov tých čias, ktorý môže byť inšpiráciou aj pre súčasnú horolezeckú generáciu. Jeho prvé knižné vydanie sa do pár týždňov vypredalo, a tak z dôvodu neutíchajúceho veľkého počtu záujemcov bola uskutočnená limitovaná dotlač.Takže pokiaľ by ste chceli mať túto unikátnu knižku vo svojej zbierke môžete si ju objednať.


Skialpinistický sprievodca je dostupný výhradne len cez webové stránky vydavateľstva TATRICA