Wild camping tips – web s tipmi na spacie miesta a bivaky celého sveta

Stmieva sa, ste na ceste autom alebo na motorke a už by to chcelo nájsť nejaké pekné spacie miesto. Ale ako na potvoru práve nikde nič. Takúto situáciu určite zažil takmer každý cestovateľ. Alebo ste v horách naťažko, už druhý deň leje, stan máte mokrý, nohy bolia a previs, pod ktorým by sa dalo urobiť oheň, uvariť, usušiť a prespať by bol hotovým rajom?

wildcamping-dostupne-pesky

Tak presne pre takéto situácie vznikol web Wild Camping Tips /česká a anglická verzia/, kam cestovatelia vkladajú svoje tipy na spacie miesta alebo naopak čerpajú inšpiráciu pri plánovaní ďalších ciest. Miesta sú rozdelené do dvoch základných kategórií: miest dostupných len pešo (pre všetkých, len po vode a iba s horolezeckou výbavou) a miest dostupných po ceste (pre všetky vozidlá vrátane karavanov, okrem karavanov a iba pre 4×4) a tá následne do podkategórií ako plac na stan / bivak, prístrešok, previs alebo jaskyne, verejný kemp (nekomerčné), horská chata (tzv. hut, tiež iba nekomerčné).

wildcamping-dostupne-po-vode

Plus je tu ešte tretia základná kategória “WC special”, v ktorej sú napríklad voľne dostupné termálne pramene alebo ďalšie pekná miesta, ktoré stoja za vykúpanie.
U každého miesta v databáze nájdete mapku, gps súradnice, pár fotiek, popis a informácie o dostupnosti vody a o veľkosti miesta.

wildcamping-spaci-misto-previs

Od spustenia projektu, v máji 2015, už máme 78 registrovaných wildcamperov a takmer 200 vložených miest v databáze, ale je jasné, že ak má byť web užitočný, nadšencov, ktorí budú prispievať a web ďalej šíriť medzi tých správnych ľudí, je potrebné čo najviac. Ak myšlienka projektu oslovila práve teba, budeme radi, keď sa k nám pridáš!